Denna tisdag präglas av cupfotboll i många av de stora fotbollsländerna och undertecknad lägger fokus på kvartsfinalen i franska ligacupen där mycket talar för en jämn match.

PSG har inte vunnit i ligan sen i början av december och när man i helgen såg ut att vända den negativa trenden kom nästa bakslag då man som bekant tappade 2-0 och förlorade med 4-2 mot Bastia. Förlusten har givetvis underblåst de befintliga spekulationerna som handlat om missnöje i största allmänhet kring såväl spelare som ledare i klubben. Att i denna situation möta hemmastarka St. Etienne i en cupmatch gör matchen intressant i många avseenden.

St. Etienne gör det bra just nu – med många segrar på slutet och en tredjeplats i ligan. Man är med i toppstriden och bör klara av att hamna i toppskiktet när liga summeras senare i vår. Det är just hemmaspelat som traditionellt sett varit lagets styrka och likväl har man bara en förlust på Stade Geoffroy-Guichard i år. Att få möta PSG är aldrig önskvärt, men det kunde ju inte ha kommit lägligare trots allt. Vi kommer få se ett heltaggat hemmalag med sina fanatiska fans i ryggen som så gott som alltid ser till att trycket håller hög europeisk standard.

Spelstopp 21:00

Spelstopp 21:00

Frågan är nu hur PSG ska tackla det prekära läget. Hur pass viktigt är cupen om man samtidig ska väga in att kommande Champions League-matcher ligger runt hörnet parallellt med ligaspelet? Man har ju ändå, med franska mått mätt, överlägsen kvalité i truppen som mycket väl skulle kunna få ut sin fulla potential i den här matchen. Visst är PSG befogad favorit i detta möte, men samtidigt är jag relativt övertygad om att man kommer få slita för avancemang idag.

Hemmaplansfördelen och publiken i ryggen är faktorer som aldrig får underskattas, men givetvis är det upp till spelarna att prestera här. St Etienne är bevisligen ett starkt lag fullt kapabla att störa Zlatan & Co och som jag var inne på tidigare är det en hel del som talar för en jämn match ikväll. Jag kommer syna ett antal odds i den här matchen, dels på grund av låga linor men också för att oddsen är generösa. Jag ser spelvärde i följande:

Båda lagen gör mål till 2,00

Asian över 2 mål till 1,77 (insatsen tillbaka på exakt två mål)

St. Etienne mål före 73:00 till 1,83

PSG över 3,5 hörnor till 1,61 (korrekt odds men lågt satt lina)

Samtliga spel hos bet365