Förra veckan hade vi  2 stycken 10:or på Stryktipset vilket resulterade i 154 kronor i utdelning. Så minus insatsen blev det inte mycket till övers. Veckans stryktips är minst lika intressant som förra veckan då det innehåller både jackpot och Premier League matcher på kupongen. Här följer veckans stryktipsförslag.

Stryktipset vecka 02, 2015, R-4-4-144

Match 1. Aston Villa – Liverpool (1x2)

Den här matchen är en gammal klassiker. Liverpool har kommit igång nu och bäst form men faktum är att Villa inte förlorat hemma på de 6 senaste omgångarna och kan mycket väl skrälla här. Liverpool har dessutom en del frågetecken för exempelvis Gerrard och Glen Johnsson. Lägg där till att Sturridge och Lallana definitivt missar matchen. Vi tror att skrällen är nära här och helgarderar.

Här är en klassiker mellan lagen på den tiden Premier League hette Division One. Kolla trycket på Liverpoolfansen bakom Aston Villas mål i den andra halvleken.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=daB9cL-zJh8[/youtube]

 

stryktipsförslag vecka 02Match 2. Burnley – Crystal Palace (x)

Burnley har rest sig och tagit sig upp över nedflyttningsstrecket. Man har nu fyra raka matcher utan förlust. Crystal Palaces nye manager Alan Pardew som hämtats in från Newcastle har inlett strålande med 2 segrar sen han kom till klubben. Det viktiga för Palace del blir att inte förlora här då man fortfarande håller avståndet ner till Burnley. Därför tror vi på en tät och jämn match som mycket väl kan sluta oavgjort. Vi chansar och spikar krysset!

Match 3. Leicester – Stoke (1x2)

Någonting har hänt med bottenlagen. Även Leicester som såg ut att bli avhängda i tabellen har ryckt upp sig och har 3 vinster och 1 oavgjord på de 4 senaste. Bra form på Stoke med även om man förlorade senast. Det här känns som att det kan sluta lite hur som helst. Vi tror på kryss som utgång men väljer att helgardera matchen.

Match 4. Newcastle – Southampton (1x2)

Newcastle står fortfarande utan Manager och det är minst sagt turbulent i klubben. Formen är också därefter då man endast har 1 vinst på de 6 senaste matcherna. Southampton som inledde säsongen strålande kom för ett tag sen in i en svacka. Men på något sätt har det nu återigen vänt och Ronald Koeman har verkligen fått igång maskineriet igen trots tufft motstånd sista tiden. 6 raka matcher utan förlust där man slagit både Arsenal och United samt kryssat mot Chelsea. Southampton får ses som favoriter här men vi chansar och helgarderar då allt kan hända på S:t James Park.

Match 5. Queens Park Rangers – Manchester United (1x2)

Alla lag vet vad det innebär att komma till ett kokande Loftus Road som är QPR:s hemmaarena. Arenan tar endast ca 18.000 vilket är lite i Premier League ögon mätt. United hade förtvivlat svårt att skapa målchanser mot Southampton senast och hade inte ett enda skott på mål. Falcao fanns inte med i truppen och frågan är om det blir en fortsättning efter sommaren för colombianen som är på lån. QPR är starka hemma och har trots tabelläget endast förlorat två matcher den här säsongen. Magkänslan säger att laget kan vinna här och krysset bör absolut tas med på kupongen. Vi hoppas på skräll och helgarderar matchen.

Match 6. Swansea – Chelsea (x2)

För er som såg Chelsea mot Newcastle hemma senast så hade man problem i första halvlek där Newcastle skapa mer än Londonlaget. Chelsea har haft lite problem i sitt bortaspel den här säsongen så den här matchen känns väldigt oviss då Swansea är starka hemma. Chelsea Azpilicueta och Swanseas J Montero ser ut att missa matchen. Annars ser det ljust ut för båda lagen på skadefronten. Fördel Chelsea om man kollar inbördes möten där laget har 4 vinster och 1 oavgjord på de 5 senaste mot Swansea. Tror ändå att krysset ligger när till hands här och tar med det på stryktipskupongen. x2 räcker långt och blir vårt tips.

Match 7. Tottenham – Sunderland (1)

En missräkning för Tottenham senast då man tappade 1-0 ledning till förlust 2-1 borta mot Crystal Palace. Harry Kane visar annars storform i Tottenhams anfall och på White Harte Lane brukar han näta. Sunderland har gjort det helt okej i bortaspelet den här säsongen. Det är hemma på Stadium of Light som man har gått kräftgång. Annars skulle man ligga högre upp i tabellen. Man ligger farligt när nedflyttningsstrecket nu och är i poängbehov. Tyvärr tror vi inte att man räcker till här och vi spikar ettan!

Match 8. Brighton – Brentford (12)

Vad har hänt med Brighton. För 3 omgångar sen låg laget näst sist i tabellen. Därefter har man spelat 3 raka bortamatcher och man har vunnit alla 3! Dessutom har man hållit nollan i de här 3 matcherna. Räkna med att moralen är på topp när man kliver in på hemmaarenan Falmer Stadium. En härlig arena som tar dryga 30.000 och det lär bli rejält tryck. Man dock ett bra offensivt lag i Brentford som brukar vara inblandade i målglada matcher. Vi tror att något av lagen vinner och tippar 12 på stryktipset. Matchen Brighton – Brentford visas av tv 10 klockan 16.00.

Match 9. Millwall – Ipswich (2)

Usel form på Millwall som bara har 1 seger på de 10 senaste. Ipswich är starka och jagar kval (playoff) eller direktuppflyttning till Premier League. Ska man vara med i slutet så bör man vinna här. Man är klasser bättre och vi spikar tvåan.

Match 10. Norwich – Cardiff (1)

Två opålitliga lag som letat efter formen hela säsongen. När de väl vunnit så brukar det komma en torsk mot mediokert motstånd. Cardiff har bara en seger i bortaspelet den här säsongen vilket är för dåligt om man ska vara med och slåss om en playoff plats. Norwich ligger bättre till i tabellen, slog serieledarna Bournemouth med 2-1 borta senast och får tipset i form av hemmaplan. Vi spikar ettan på stryktipset!

Match 11. Rotherham – Bournemouth (x2)

Serieledarna Bournemouth förlorade lite oväntat hemma mot Norwich senast. Dessförinnan hade man 4 raka segrar. Här möter man Rotherham som kommer vara nöjda med 1 poäng då man kämpar för nytt kontrakt. Kanske kan man klara kryss och vi tar med det på kupongen. x2 räcker långt!

Match 12. Watford – Charlton (1)

Dålig form på båda lagen men allra sämst på Charlton som inte har någon seger på de 9 senaste. Watford har mött rätt så bra motstånd sista tiden och spelat 3 raka bortamatcher. Hemmaplan nu och vi tror Watfords svacka vänder och att man vinner enkelt mot ett sargat Charlton. Vi spikar ettan!

Match 13. Wigan – Blackburn (1x)

Svårtippat! Wigan har en bra trupp på papperet men har inte fått till det den här säsongen. Just nu ligger man under strecket. Man borde vara rejält taggade att ta poäng här. Det känns som matchen kan sluta lite hur som helst men vi chansar och tippar 1x utan att kunna motivera varför vi inte har med tvåan på kupongen. Blackburn är egentligen det bättre laget av de två.

Kommentarer om Stryktipset

Stryktipsförslaget bygger på ett reducerat system som heter R-4-4-144 och baseras på 4 helgarderingar och 4 halvgarderingar för 144 kronor med 12 rättsgaranti. Dvs är det 13 rätt på ramen så är det minst 12 rätt på en utskriven rad.

Det är ca 9,5 miljon kronor i jackpot på tipset den här veckan.

Veckans säkraste match tror vi Watford är hemma mot Charlton. En mycket bra spik som i dagsläget är streckad till 55 % av Svenska Folket

Skrällen tror vi Aston Villa eller QPR står för som kan störa Liverpool och United i form av hemmaplan.

Lite längre ner till höger på den här sidan hittar ni skadeläget i Premier League som kan vara bra att slänga ett öga på innan ni tippar era garderingar

Ja då ses vi på Lördag igen!

Hur tippar ni? Vilket system kör ni och var spikar ni? Kommentera gärna!