Ett antal cupreturer i spanska Copa del Rey ska spelas denna afton. Med utgångsresultat från första omgången i hand får vi en tacksammare uppgift i att förutse matchbilden och jag väljer att syna hemmalagets hörnlina.

På El Madrigal vann Villareal första mötet med 1-0, ett resultat som dock var i underkant. Den gula ”u-båten” tryckte på bra och jag håller i dagsläget Villareal aningen högre än Sociedad. För David Moyes mannar handlade det väl mest om att få med sig ett bra resultat och trots förlusten är 1-0 ingen direkt katastrof.

Förutsättningarna är dock uppenbara den här gången. Sociedad måste framåt. På Anoeta är man starka där man slagit tunga lag som Real Madrid, Barcelona och Atlético denna säsong. Man var knappast spelförande i dessa matcher utan förlitade sig på defensiven och omställningar, precis som Villareal kommer göra ikväll.

Spelstopp 20:00

Spelstopp 20:00

Det kommer krävas en hel del av Sociedad idag. Tror knappast man kommer manövrera ut Villareal och ta en stabil seger samtidigt som det garanterat lär uppstå ytor bakåt för motståndarna att dra nytta av – vilket förmodligen kommer gynna hörnspelet ännu mer. Lyckas Villareal hitta nätet måste hemmalaget trycka på för att göra minst tre i jakten på avancemang.

Med ett Sociedad som troligen kommer tvingas anfalla under 90 min känns hemmalagets hörnlina på 5,5 aningen felsatt till ett så högt odds. Man kommer givetvis att skapa chanser här och är fullt kapabla att komma runt längs flankerna.  Uppenbart spelvärde enligt mig.

Real Sociedad över 5,5 hörnor spelas till 1,83 hos bet365