Vårt svenska landslag är iväg på den berömda ”Januari-turnén”  och möter Elfenbenskusten i vad som, för deras del, blir genrepet inför afrikanska mästerskapen.

Det är verkligen på olika villkor dessa lag drabbar samman ikväll. Själva syftet med detta träningsläger på sydliga breddgrader är, förutom att den svenska ledarstaben ska få sola, också till för att ge  Hamrén en chans att se över sina spelartillgångar. Det handlar således till största del om att ge yngre förmågor chansen och visa att man är aktuell för det ”riktiga landslaget” vartefter. Man kommer att starta så här ikväll:

Robin Olsen

Emil Krafth, Erik Johansson, Per Karlsson, Ludwig Augustinsson 

Marcus Rohdén, Oscar Lewicki, Johan Mårtensson 

Johan Elmander, Isaac Kiese Thelin, Nabil Bahoui

För Elfenbenskusten är den här matchen en del av förberedelserna inför afrikanska mästerskapen. Det ska finslipas hit och dit och ett positivt resultat är förmodligen av vikt. Det har spekulerats en hel del om hur man kommer starta i den här matchen, men med denna trupp att tillgå känns det inte direkt avgörande iallafall:

Boubacar Barry, Sylvain Gbohouo, Sayouba Mandé, Ousmane Viera, Kolo Touré, Siaka Tiéné, Jean

Daniel Akpa-Akpro, Serge Aurier, Eric Bertrand Bailly, Wilfried Kanon, Roger Assalé, Cheick Doukouré, Cheick Tioté, Ismaël Diomandé, Max Gradel, Yaya Touré, Serey Die,

Seydou Doumbia, Salomon Kalou, Gervinho, Tallo Gadji, Wilfried Bony, Lacina Traoré

Spelstopp 18:30

Spelstopp 18:30

Som sagt, det är en trupp som innehåller världsspelare från europeiska toppklubbar – mot ett svenskt lag av spelare från nordiska klubbar. Det råder utan tvekan klasskillnad och man skulle på något vis kunna säga att det är ländernas A- och B-lag som möts i en match där A-laget (Elfenbenskusten) ser allvarligare på resultatet.

Hade förväntat mig 1,20-1,30 på Elfenbenskusten. Asian -0,5 står i 1,85. Wow. Även överspel känns aktuellt till drygt dubbla pengarna och har noll förståelse för hur underspelet kan vara favorit. Elfenbenskusten kan mycket väl ordna överspelet på egen hand. Detta kan mycket väl vara ett riktigt guldkorn i den mest skeva oddssättning på länge. Utan tvekan två av dagens mest intressanta spel:

Elfenbenskusten asian -0,5 spelas till 1,85 (samma som enkel seger, men högre odds)

Över 2,5 mål spelas till 2,07

Båda finns hos bet365