Synar kvällens åttondelsfinal i Coppa Italia där Rudi Garcia ser ut att rotera en hel del i startelvan hos hemmalaget. 

Ännu en gång tappade Roma viktiga poäng i Scudetto-striden när man ”bara” fick 1-1 borta mot Palermo i helgen. Juventus utnyttjade senare läget och utökade försprånget till fem poängs marginal. Det kommer bli tufft för Roma att knapra in försprånget och så småningom väntar även ett slutspel i Europa League. Ikväll är således ytterligare en tävling aktuell och frågan är hur pass högt prioriterad Coppan är i det här läget. Endast några få dagars vila ger utrymme för rotation i startelvan och enligt Corriere dello sport kan man tänkas starta så här:

Skorupski

Spelstopp 21:00

Spelstopp 21:00

Somma-Mbiwa–Astori-Cole

Paredes-De Rossi-Nainggolan

Iturbe-Destro-Florenzi

Visst, en elva med klass på sina håll och kanter, men långt ifrån skräckinjagande och på många sätt medioker.

Man kommer att möta ett disciplinerat, hungrigt och lågt stående Empoli utan större press på sina axlar. Roma kommer få utrymme och tid att lirka upp det tighta försvaret, men utan spelare som Totti och framförallt Gervinho med förmåga att göra det där lilla extra, misstänker jag att Empoli har goda chanser att hålla jämna steg relativt länge i den här matchen.

Roma är givetvis befogad favorit, men samtidigt har jag svårt att se detta lag köra över Empoli totalt ikväll. Ett stort bollinnehav och ett tålmodigt anfallsspel känns högst troligt under första 45. Empoli lär inte heller hota särskilt mycket så länge det står 0-0. Ser spelvärde i att låta eventuella mål dröja och går in på följande:

Asian antal mål första halvlek: Under 1.0, 1.5 till 1,65 (full vinst vid 0-0, halv vinst vid ett mål och förlust vid två mål eller fler)

Inget mål före 28:00 minuten till 1,83 

Båda spelen finns hos bet365 som också livestreamar matchen

Missa inte heller Svenskt Spels nyligen publicerade guide. Intressant läsning för den som vill tjäna pengar genom att utnyttja bonusar. Länk hittar ni här