Väljer i sista stund att slänga ut ytterligare ett spel till ikväll. Det handlar om det första av två kvartsfinalmöten i Copa del Rey.

Diego Simeone och hans mannar lämnade återigen ett styrkebesked när man skickade ut Real Madrid i åttondelen (totalt 4-2). Ännu en tuff uppgift väntar alltså, men formen har på sistone varit fin och spelet har klickat relativt bra. Kommer även från en stabil 2-0 seger i ligan och med andra ord råder det inga fel på självförtroendet inför denna match.

Det har stormat kring Luis Enrique och hans sätt att leda Barcelona på senare tid. Trots det har laget presterat riktigt bra slutet med två raka segrar i ligaspelet, däribland 3-1 seger mot just Atlético. Dessutom tog man sig till denna kvartsfinal genom att slå Elche med totalt 9-0 (!).

Trots att lagen nyligen möttes vill jag inte lägga så mycket fokus på resultatet i den matchen. Barcelona spelade förvisso riktigt bra och förtjänade segern, men det var små marginaler som avgjorde. Ett försvarsmisstag av sällan skådat slag låg exempelvis bakom Barcas tidiga ledningsmål. Blev riktigt förvånad över Atléticos stundtals halvdana försvarsinsats, där man annars är prickfria och knappast bjuder på gratischanser.

Spelstopp 22:00

Spelstopp 22:00

Barcelona börjar på hemmaplan och har således pressen på sina axlar. Man kommer att föra matchen och anfalla mest. Man möter dock ett krigande ATM som kommer ligga lågt och förlita sig på sitt disciplinerade försvarsspel, som fortfarande är av yttersta världsklass.

Simeone och Co. lär knappast göra samma misstag igen och jag är inne på att man lyckas hålla emot relativt länge. Asian-marknaden erbjuder ett intressant underspel i första halvlek som innebär att vi vinner vid 0-0 , halv vinst vid exakt ett mål och förlust om det blir två mål eller fler. Med andra ord går vi plus på allt under två mål i första halvlek första och det känns tryggt. Oddset helt klart spelbart dessutom.

Asian antal mål första halvlek: under 1.0, 1,5 synas till 1,70 hos bet365