Normalt sett gillar jag inte när det är FA-cupen på stryktipskupongen men den här veckan är det flera Premier League lag som är med vilket gör att det genast blir mycket roligare! Lägg där till ca 13 miljoner extra i jackpot vilket kan ge galet mycket pengar om det skräller. Just skräll brukar det kunna bli i FA-cupen och vi har försökt att analysera oss till några av dem. Här följer veckans stryktipsförslag.

Stryktipset vecka 04, 2014, R-4-4-144

stryktipset vecka 04

Match 1. Birmingham – West Bromwhich (1x2)

Bra form på båda lagen. Birmingham är ett målglatt gäng som både gör mycket mål och släpper in mycket mål. Man har en väldigt bra chans här men då måste man få hål på West Bromwich som inte släppt in mål på de 3 senaste matcherna. Jag tror vi får se ett avvaktande West Brom som ligger lågt med försvaret trots att det skiljer en division mellan lagen. Där kommer man invänta rätt tillfällen att Birmingham ska öppna upp sig bakåt och kontra. Något som man är väldigt bra på i Premier League. Matchen känns oviss och därför väljer vi att helgardera.

Match 2. Cardiff – Reading(1x2)

Cardiff är starka hemma men har två raka förluster i seriespelet. Visserligen mot bra motstånd i form av Middlesbrough och Norwich men moralen kan ha fått sig en törn. Reading har spelat bra sista tiden och har inte många plumpar i protokollet. Man kan överraska här men Cardiff får ses som favoriter med tanke på hemmaplan. Vi helgarderar.

Match 3. Chelsea – Bradford (1)

Vi fick se en stark startelva för Chelsea borta mot Liverpool i ligacupen i veckan. Mourinho ställde där upp med bästa laget. Returen är på tisdag och jag tror till trots att det är FA-cupen att man kommer vila en del spelare här. Dock är ersättarna inga dussinlirare. Spelare som Oscar, Azpilicueta (båda normalt i startelvan, men startade inte senast), Schürrle, Remy, Drogba, Zouma,  Chech och Mikel kommer nog matchas. Hemma har man idel vinster i år i ligaspelet och Bradford som spelar i League One borde köras över oavsett vilket lag man ställer upp med. Vi spikar ettan!

Match 4. Derby – Chesterfield (1x)

Bra form för båda lagen även om båda förlorade den senaste matchen. Det skiljer en division och Derby får ses som klara favoriter här. Vi lägger till krysset som endast är streckad till 24 % i dagsläget och hoppas på en liten skräll. Vårt tips 1x!

Match 5. Liverpool – Bolton (1x)

Precis som Chelsea så kommer nog Liverpool att lufta en del spelare här inför returen på tisdag i ligacupen på Stamford Bridge. Dock är inte Liverpools trupp riktigt lika bred som Chelseas och jag skulle vilja varna lite för Bolton här som har riktigt bra form i The Championship. Vi tar med krysset i den här på förhand givna ettan. Vårt tips 1x.

Match 6. Manchester City – Middlesbrough (1)

Middlesbrough går starkt i The Championship och kommer verkligen få bekänna färg här. City förlorade senast hemma mot Arsenal och jag tror vi får se en reaktion på den matchen. Det är sällan man tappar poäng hemma på Etihad Stadium och borde inte göra det i två matcher på raken. Yaya Toure saknas då han spelar afrikanska mästerskapen och är visserligen ett tungt avbräck men man har fullgoda ersättare i Frank Lampard och Fernandinho. Vi spikar ettan!

Match 7. Preston – Sheffield United (12)

Omjämn form på båda lagen. Man har blandat och gett sista tiden. Vi tror på en öppen match där båda givetvis vill gå vidare och inte har så mycket att förlora när det är FA-cupen. Därför känns 12 bra på kupongen som blir vårt tips.

Match 8. Southampton – Crystal Palace (1)

Ingen förlust på de 8 senaste matcherna för Southampton. Dessutom har man 3 segrar på de 3 senaste som alla har varit på bortaplan där United, Ipswich och Newcastle stått för motståndet. Palace har också fin form och fått en injektion i och med nye managern Alan Pardew från Newcastle. Sen han kom till klubben så har man 3 raka segrar så det här blir en spännande fight. Men vi spikar ”Sotton” då de känns strået vassare. Vårt tips etta!

Senast lagen möttes vann Southampton med 3-1 borta där vi fick se ett par snygga mål.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lGQWumoYgsQ[/youtube]

Match 9. Sunderland – Fulham (1x)

Premier League mot The Championship. Enkel resa för the Black Cats? Nej jag tror inte det. Man har ingen vidare form och normalt sett brukar man backa hem och kontra på sina motståndare. Nu ska man försöka föra spelet mot ett defensivt välbalanserat Fulham som dessutom har 3 raka segrar i ryggen inför den här matchen. Skulle gärna se en helgardering här om vi haft råd men vårt tips blir 1x och vi tror att skrällen ligger nära här.

Match 10. Tottenham – Leicester (x)

Många kommer spika ettan här då det är en av de på förhand säkra matcherna på kupongen. Men kollar man i backspegeln så har Tottenham haft otroligt svårt att vinna över de lite sämre lagen. Jag vet inte riktigt anledningen men det brukar bli tighta matcher. Leicester har ryckt upp sig i ligan och kan mycket väl kriga till sig en poäng här. Vi jagar pengar och chansspikar därför mötet på White Harte Lane.

Match 11. Norwich – Brentford (1)

Norwich är starka hemma och känns lite på gång. Först slog man serieledarna Bournemouth borta med 2-1 och följde sen upp den segern med en 3-2 vinst hemma mot Cardiff. Brentford som ligger bättre till i tabellen har haft lite problem tidigare i år på bortaplan mot de lite bättre lagen. Vi tror på hemmavinst och att Norwich går segrande ur striden.

Match 12. Wigan – Huddersfield (1x2)

Wigan som egentligen har ett bra lag på papperet har inte alls presterat i år! Man är på väg att ramla ur The Championship om man inte hittar på nåt drastiskt. Här möter man ett svagt bortalag i Huddersfield som endast har 2 vinster i bortaspelet i år så kanske kan man ta en skalp här. Väldigt ovisst dock och vi väljer att helgardera den här matchen.

Match 13. Wolverhampton – Charlton (1x2)

Wolverhampton har riktigt bra form och är starka hemma. Man går som tåget och jagar toppen. Charlton har det jobbigt och går riktigt knackigt just nu. Egentligen ingenting talar för att laget ska få med sig någon poäng här. Det här är en av de säkraste hemmamatcherna på kupongen men vi jagar pengar och hoppas på en rejäl skräll på stryktipskupongens sista match och helgarderar.

Kommentarer om veckans stryktips

– Vårt stryktips är ett reducerat system som heter R-4-4-144 och bygger på 4 helgarderingar och 4 halvgarderingar för 144 kronor. Det har 12 rättsgaranti vilket innebär att om det är 13 rätt på ramen så är det minst 12 rätt på en utskriven rad.

– 13 miljoner i jackpot och löningshelg. Ja då får vi nog räkna med en omsättning upp mot 30 miljoner och fina pengar att hämta om det skräller på tipset.

– Veckans säkraste match är Chelsea hemma mot Bradford

– Skrällen tror vi Boltons kryss mot Liverpool kan vara med tanke på kommande ligacupspel som väntar i veckan.

– Ja då ses vi på Lördag igen!

Hur tippar ni? Vilken är veckans säkraste match på kupongen? Kommentera gärna!