Jobbar vidare med ännu en kvartsfinal i Copa del Rey. Spansk cupfotboll alltså. Första mötet mellan dessa två kombattanter spelas i Katalonien. Ser spelvärde i bortalagets hörnlina.

Espanyol har, som oftast, en medioker säsong i ligaspelet. Blandar och ger alldeles för mycket, men man har ju inte heller resurserna för att husera i toppen. I cupen visade man dock upp sin bästa sida då vände och vann dubbelmötet mot Valencia i åttondelen. Riktigt starkt. Det lär å andra sidan inte bli så himla mycket enklare nu, när man ställs mot Sevilla.

Unai Emerys manskap från Sevilla går riktigt bra just nu. Faktum är att man gjort sin bästa säsong någonsin och är obesegrade i alla tävlingsformer så här långt. Ett tryggt och organiserat försvarsspel kryddat med offensiv talang, fart och klass har varit framgångsreceptet. Det lär roteras på några positioner samtidigt som målvakten Beto, Banega och Trémoulinas står över. Är dock inte ett dugg orolig för startelvan då Emery har ett angeläget truppläge, med bra bredd och kraftig konkurrens (i synnerhet i de främre leden).

Spelstopp 22:00

Spelstopp 22:00

Sevilla är befogad favorit här, men lär knappast gå ut alltför offensivt i början. Det är som bekant bäst av två möten som gäller och Espanyol måste våga kliva framåt på sin hemmaplan. Inte alls omöjligt att man tar ledningen, men har svårt att se laget styra och ställa som man vill mot ett lag av Sevillas kaliber.

Bägge parter kommer få sina chanser och det kan mycket väl bli så att man ”turas om” att anfalla. Gillar verkligen den låga linan på Sevilla i fråga om hörnor.

Borde ha god chans att samla på sig fem hörnor under 90 min. Känns spelvärt ner till 1,70.

Sevilla över 4,5 hörnor finns 1,83 hos bet65