Skönt med helg och generöst utbud. Undertecknad har fastnat för ett par spel i Baskien där det vankas derby ikväll. Kan bli mycket sevärt. 

Real Sociedad. Detta lag fyllt av talang och klass har fortsatt svårt att leverera i den utsträckning man är kapabla till. Den usla formen och de uteblivna resultaten skulle nå en vändpunkt när David Moyes tog över i slutet på förra året. Bättre har det blivit sen dess, men det finns mycket kvar att jobba på. En överraskande seger mot, ett för dagen, lojt Barcelona är den enda riktiga ljuspunkten i lagets fem senaste matcher.

Eibar visade återigen att man inte ska underskattas när man kvitterade sent mot Córdoba. En åttondeplats och trygg mark under fötterna är hittills betalningen för det hårda jobb man lagt ner under säsongen. Disciplinen har uppenbarligen varit ett framgångsrecept för den lilla klubben med små resurser. Även om det är svårt att inte imponeras av Eibar, vill jag ändå påstå att utdelningen varit maximal. Ett rejält bakslag har legat i luften ett bra tag nu.

Spelstopp 22:00

Spelstopp 22:00

Kan tänka mig att lagens respektive startelvor innehåller följande namn:

Sociedad: Rulli, Bella, Ansotegi, Martinez, Zaldua, Bergera, Pardo, Canales, Prieto, Agirretxe, Vela

Eibar: Irureta, Boveda, Anibarro, Ekiza, Lillo, Garcia, Errasti, Capa, Moral, Saul, Arruabarrena

Det handlar alltså om ett derby och allt som hör till. Inte det mest hatiska av möten. Men ändå. Det handlar också om ett Sociedad med stor press på sina axlar som måste tackla både favoritskap och ett prekärt tabelläge. Såväl Moyes som hela klubben är nog högst angelägna att ta en viktig seger och hamna på rätt väg och jag tror det kan vara läge att backa upp ”La Real” här.

Väljer även att syna linan för antal kort i matchen. I en liga där det gärna viftas från domarnas håll och där det dessutom är derby, har jag svårt att förstå varför linan är satt på 5,5. Kvällens domare, Jose Luis Gonzalez Gonzalez (ja, Gonzalez gånger två) gör i regel i inga undantag i den bemärkelsen.

Rak etta på Real Sociedad till 1,75

Antal kort i matchen: över 5,5 till 1,72

Båda spelen finns hos bet365