Två matcher i Serie A på schemat denna afton. Ser spelvärde på målmarknaden när två lag i poängbehov drabbar samman.

Empoli har det fortsatt tufft i bottenträsket och riskerar att hamna på ”fel sida” av sträcket om inte segrarna börjar trilla in inom en snar framtid. Jag följde laget en hel del i början på på säsongen, och faktum är att man spelar riktigt bra fotboll emellanåt. Man skapar väldigt många målchanser och fasta situationer, men det brister tyvärr i sista tredjedelen. Ineffektivt där framme alltså, med endast 17 mål på 19 matcher.

Dagens motståndare från Udine gör i vanlig ordning det som krävs, men inte mycket mer än så. Har spelat stabilt hittills och man är, och förblir, ett mittenlag denna säsong. Tänk om Udinese kunde satsa på allvar någon gång. Vilket intressant projekt det hade kunnat bli, med den förmågan att fostra spelare. Jag minns laget man hade för några år sedan. Alexis Sánchez, Benatia, Handanovic och en di Natale i högform var bara några av spelarna.

Spelstopp 19:00

Spelstopp 19:00

Lagens statistik är allt annat än smickrande, där målrika tillställningar knappast varit det genomgående temat. Många förlitar sig på statistiken, och att det i detta fall kommer att bli en låst match med få målchanser. Jag tänker tvärtom. Empoli spelar modigt på hemmaplan, och frågan är när man får utdelning.

Mycket talar för att Udinese kommer backa hem, ligga lågt och vänta på omställningar. Förmodligen en smart utgångstaktik mot ett sårbart Empoli där di Natale, Thereau och Kone står för tillräcklig kvalité och offensiv slagkraft hos gästerna.

Empoli kommer således att anfalla mest och äga bollinnehavet. Udinese på hemmaplan är ingen omöjlig uppgift och jag svårt att se Empoli gå mållöst ännu en gång. Kan verkligen se tecken på ett trendbrott i ett annars målsnålt facit. Priserna är generösa och spelvärdet är uppenbart i min bok.

Båda lagen gör mål spelas till 2,00

Asian över 2.0, 2,5 spelas till 2,07 (halva insatsen tillbaka vid exakt två mål)

Båda spelen hos bet365 som också livestreamar matchen