Returmöte i Copa del Rey mellan Atlético och Barcelona. Messi blev matchens enda målskytt på Camp Nou senast, vilket innebär att Atlético måste framåt ikväll.

Jag anade att det första mötet skulle bli tight och taktiskt. Så blev det också, där underspelet gick in relativt ohotat. Tror dock på det motsatta här, med mycket intressanta odds för överspel.

1-0 till Barca senast och Atlético måste alltså göra mål för att ha chans på avancemang. Är i regel riktigt starka på hemmaplan och tvivlar inte på att man är kapabla nog att få in 1-2 bollar på Barca om det vill sig väl. I ligaspelet går man fortsatt starkt dessutom. Däremot saknas Koke och Tiago på mittfältet och superviktige mittbacken Diego Godín. Den sistnämnde har i många matcher varit ”marginalernas man”, där han med sina brytningar och sitt uppoffrande spel varit skillnaden mellan vinst och förlust.

Spelstopp 21:00

Spelstopp 21:00

Barcelonas form går knappast att klaga på heller. Passade i ligaspelet på att slå Elche med 6-0 på bortaplan. Inte världens bästa motstånd. Men ändå. Messi och Neymar imponerar trots allt där framme. Luis Suarez är den tredje mannen i Barcas offensiv och alla tre förväntas starta ikväll. Pedro är väl annars ett tänkbart alternativ.

Vi kommer knappast att se ett lika defensivt Atletico ikväll, för man måste ju som sagt framåt och ta risker. Ytor som normalt sett inte finns kommer alltså att uppstå naturligt. Med Messi och Co. innebär det att man mycket väl kan bli straffade än mer.

Ett mål åt endera håll kommer alltså att öppna upp det här, vilket gör matchen riktigt intressant.

Priserna för överspel är riktigt spelvärda med dessa förutsättningar i åtanke. Jag kliver in.

Över 2,5 (asian) mål i matchen spelas till 2,10 hos bet365