Ännu mer Copa del Rey ikväll och vi konstaterar att utgångsläget är riktigt intressant i kvällens returmatch. Espanyol ska alltså bevaka sin 3-1 ledning mot ett ilsket Sevilla på Sánchez Pizjuán. Räknar med fullt ös.

Sevilla spelade en aning naivt i första mötet. Trots att flera nyckelspelare startade på bänken valde man att spela med hög press och dominera bollinnehavet på offensiv planhalva. Det gick sådär. I andra halvlek blev man sönderkontrade och det var först vid ställningen 2-0, 3-0 som tränare Emery skred till verket och slängde in sina bästa kort.

Strax innan slutsignalen kom det där viktiga reduceringsmålet genom inhoppande Carlos Bacca. Sevilla har med andra ord kontakt inför kvällens match, även om det kommer att krävas minst två mål framåt. Bästa möjliga manskap kommer att skickas ut och det lär bli full fart från början.

Spelstopp 22:00

Spelstopp 22:00

Espanyol har bra flyt i spelet och har fått saker att stämma på sistone i såväl ligan som cupen. En tuff uppgift väntar givetvis ikväll mot ett urstarkt Sevilla som inte förlorat på hemmaplan på över ett år nu. Frågan är hur Espanyol kommer att ställa sig i det här mötet. Att hamna för långt ner i eget straffområde och ”parkera bussen” kan bli förödande, i synnerhet om 1-0 kommer tidigt. Faktumet kvarstår dock – det kommer finnas ytor att kontra på. Man gjorde det riktigt bra senast och kompetensen finns där framme.

Igår gick jag in på överspelet i Atlético-Barcelona till 2,10 eftersom ett mål åt något håll skulle öppna upp matchen rejält. Mycket riktigt blev det så. 2-3 i halvtid talar sitt tydliga språk. Jag är inne på exakt samma linje här. Sevilla måste framåt och jag skulle inte bli förvånad om man visade upp sin bästa sida och vinner detta med marginal. Samtidigt måste man blotta sig bakåt och det finns inga alternativ annat än att spela riskabelt i en så här match.

Vi får inga 2,10 ikväll men jag ser klart spelvärde i överspelet ändå. Om inte Sevilla löser linan på egen hand kan man mycket väl få hjälp av Espanyol, som är en kapabel underdog i sammanhanget. Ett mål för bortalaget skulle dessutom innebära att Sevilla helt plötsligt måste göra minst tre. Nej, överspel känns givet här. Går in på följande:

över 2,5 mål (asian) spelas till 1,75

Båda lagen gör mål spelas till 1,80

Spelen finns hos bet365