Ett desperat Roma gästas av bottenlaget Empoli hemma på Olimpico ikväll. Endast tre poäng räknas för hemmalaget.

Tre raka kryss för Roma. Tre raka segrar för Juventus. Vips, så skiljer det hela 7 poäng mellan de två. Visserligen har de gulröda från Rom haft ett ganska tufft schema. Tänker i synnerhet på Fiorentina borta och ett derby mot (då) formstarka Lazio.

Utan Gervinho har offensiven helt klart tappat slagkraft och nu är det dessutom klart att Destro lånas ut till Milan. Skönt att slippa honom, kan jag tycka. Han har varit så fruktansvärt usel. Kanske passar han bättre i Milan, men det betvivlar jag. En ersättare till Destro har lovats innan fönstret stänger och förhoppningsvis blir det en spelare av rang. Hur som helst. Tränare Garcia lär ställa upp enligt följande:

De Sanctis

Maicon-Mbiwa-Manolas-Holebas

Paredes-Pjanic-Florenzi

Ljajic-Totti-Iturbe

Noterar en del avbräck på mittfältet. De Rossi och Keita spelar inte samtidigt som Nainggolan är tveksam. Inte optimalt, men det är fortfarande en elva som i detta läge ska kunna avfärda Empoli relativt väl.

Spelstopp 20:45

Spelstopp 20:45

Empoli ligger risigt till. Laget ligger och skvalpar kring strecket och formen är inte den bästa. Dessutom tveksamt om Tonelli kommer till start, en viktig kugge i backlinjen. Har väl egentligen inga större förväntningar på sig här. Man kommer överlåta den här matchen till Roma, för att sedan ligga lågt och försöka ta vara på omställningslägen. Frågan är vad man kan lyckas åstadkomma i såväl offensiv som defensiv bemärkelse. Det här är trots allt en av de svåraste bortamatcherna i ligan.

Ska Roma hålla scudetto-drömmen vid liv krävs tre poäng och inget annat. Det finns liksom inte utrymme för fler poängtapp då Juventus sällan gör samma misstag två gånger. Motivationen råder det alltså inga tvivel om och trots avbräcken råder det såklart klasskillnad lagen emellan.

”Formsvackan” har höjt oddset på ettan en aning men spelvärdet ligger i mina ögon i att gå ett steg längre. Har följt Romas matcher i över tre år nu och anser att det kan vara läge att gå in på följande:

Roma asian -1 till 1,95 (insatsen tillbaka vid uddamålsseger)

Roma att göra mål i båda halvlekarna till 2,50

Båda spelen hos bet365 som också livestreamar matchen