Underspelet i Bayern hittade hem tidigare i veckan. Försöker mig på ännu ett sådant när ett skadedrabbat St Etienne ska avfärda bottenlaget Lens hemma på Stade Geoffroy Guichard. Risken är stor att vi har en ännu en trött och målsnål match att vänta.

En stark höstsäsong har fört St Etienne till toppen av tabellen (fjärde plats) där man aspirerar på spel i Europa. Laget står för en fartfylld fotboll, i en annars tempofattig liga. Däremot har formen sviktat en aning på slutet. En hel del skador och nyckelspelare iväg på afrikanska mästerskapen är en högst bidragande faktor.

Förluster mot Caen och PSG. Oavgjort mot Rennes. Efter tre poängtapp i rad har avståndet uppåt ökat, samtidigt som lagen underifrån har kommit ikapp. St Etienne behöver tre poäng för att befästa sin position.

Spelstopp 20:30

Spelstopp 20:30

Lens är ett av seriens förväntade bottenlag och krigar för varje pinne just nu. Näst sist i tabellen med 21 inspelade poäng är läget inför kvällens tuffa bortamatch. Truppläget är inte lika bekymmersamt som för St Etienne, men viktiga kuggar som Landre och Jadeyaoui förväntas missa matchen medan ytterligare ett par spelare är tveksamma.

Många skulle nog ge St Etienne goda vinstchanser här. Ettan betalar ändå godkända 1,61 men jag sneglar hellre på asian -1 till ett finare odds. Jag räknar dock kallt med att Lens inleder väldigt defensivt för att hålla undan så länge som möjligt. Ett St Etienne utan spelare som Gradel, Diomandé och Paquet m.fl hämmar dessutom kreativitet och slagkraft.

Jag är inne på att Lens kan ha goda chanser att hålla ett skadedrabbat Etienne stången, samtidigt som man inledningsvis inte lär vara alltför intresserade av krysta fram några motattacker. Ett underspel i första halvlek som ger oss insatsen tillbaka om det skulle trilla in en boll blir mitt spel i denna match.

Det vore inte första gången en fransk ligamatch gick till halvtid med 0-0. Vi kan också stänga spelet i förhand till en relativt hög summa om 0-0 skulle stå sig första 15-20.

Asian under 1.0 mål första halvlek spelas till 1,70

Spelet finns hos bet365 som också livestreamar matchen