Även i Spanien ska det spelas derby under lördagen. Atletico-Real Madrid drabbar samman på ett kokande Vicente Calderón. Utrymme för gästerna att anfalla lär det inte bli brist på och i min bok ska Real ha goda chanser att lösa sin hörnlina.

Det är alltjämt Real Madrid, Barcelona och Atlético som i nämnd ordning utgör topp tre i La liga. Real har skaffat sig ett litet försprång, men lär inte bjudas på några gratischanser när man nu ska ta sig an ”lillebror” för tredje gången under en relativt kort tidsperiod.

Atletico gick alltså vinnande ur Copa del Rey-mötet lagen emellan. 2-0 hemma och 2-2 borta. Anmärkningsvärt med 2-0 segern på Calderón var att man fortsatte spela väldigt lågt i försvaret, något jag inte hade förväntat mig just i den matchen. Real tilläts således flytta upp och etablera sitt spel kring boxen, vilket genererade en hel del hörnor. Åtta stycken, för att vara exakt. Liknande siffror i hörnstatistiken har återfunnits i de flesta av lagens möten på senare tid.

Att ligga lågt, minimera ytor och vara effektiva när chanserna väl dyker upp har varit konceptet hittills på både hemma- och bortaplan. Ser ingen större anledning för tränare Simeone att ändra på sin matchplan här.

Spelstopp 16:00

Spelstopp 16:00

Skadeläget ser bra ut i Atletico även om Arda Turan saknas. Desto värre i Real. Pepe, Ramos, Coentrao och Marcelo lär inte spela samtidigt som James skadade sig mot Sevilla i veckan. Offensivt ser det ändå bra ut och Ronaldo kommer tillbaka från avstängning.

Precis som i tidigare möten är det mycket som talar för att Real återigen får bära ansvaret i fråga om bollinnehav och initiativ framåt. Med det i åtanke, och att man dessutom är naturligt offensiva i sin läggning, gör linan på 4,5 riktigt intressant.

Hade förväntat mig ett snäpp högre, eller åtminstone ett betydligt lägre odds på nuvarande lina. Finns stor risk att det sjunker och väljer att kliva in redan nu.

Real Madrid över 4,5 hörnor spelas till 1,80

Spelet finns hos bet365 som också livestreamar matchen