Lördagens Premier League innehåller ett trevligt Liverpool-derby på Goodison Park. Ser spelvärde i överspel här.

Det började bra senast för Everton, när Lukaku hittade nätet redan efter någon dryg minut. Otroligt nog blev det inga fler mål i matchen och överspelet fallerade tyvärr. Hur som helst. En viktig seger blev för Everton, som är väldigt angelägna att påbörja sin klättring uppåt i tabellen efter en usel höst och inledning på det nya året. Kan på nytt mönstra en relativt stark elva till denna match. Howard saknas dock fortfarande i målet, men lär knappast bli en nackdel för vårt spel.

Ett annat lag som går åt rätt håll är just Liverpool. Fyra segrar och ett kryss på lagets fem senaste matcher har gett vittring på europaplatserna. Förhoppningsvis får vi se Daniel Sturridge från start medan spelare som Markovic, Lallana och Lucas Leiva förväntas missa bataljen. Avbräck helt klart, men det finns goda substitut för Rodgers att tillgå. Det ska också tilläggas att Gerrard gör sitt sista derby, vad det nu kan få för effekter.

Spelstopp 18:30

Spelstopp 18:30

Derby. Mycket känslor och viktiga poäng på spel. När det kommer till målproduktion i matcher som dessa känns det som det antingen slår åt det ena eller det andra hållet. Alltid extra små marginaler som avgör i derbyn, vill jag påstå. Minns ett derby för ett par år sedan som blev 0-0, varpå returen slutade 3-3.

Förhoppningsvis får vi en matchbild i vilken lagens offensiva kvalitéer ges utrymme, och där segerlustan övervinner rädslan att förlora. Att båda lagen gör mål ser jag som högst troligt, men det gör bolagen också då man slänger ut ett odds kring 1,60 för det. Långt ifrån spelbart.

Över 2,5 mål ger ett betydligt trevligare odds till 1,90, men jag ser värde i ett specialspel till ett ännu högre odds som bygger på att båda lagen likväl hittar nätet. Resultat som 2-1, 1-2, 1-3 ligger i min värld närmare än en ”kross” åt endera håll.

Båda lagen gör mål + över 2,5 spelas till 2,20 hos bet365