Ännu en omgång i Primera división ska knytas ihop, och denna gång är det Elche-Rayo Vallecano som får äran. Kanske inte det hetaste av möten, men det har sin charm. Hur som helst. Viktiga poäng i bottenstriden står på spel och jag räknar med två lag som går för tre poäng.

Hade förväntat mig lite mer av Rayo denna säsong. Offensiven, som tidigare burit laget, har inte kommit rätt så här långt (22 mål). Underprestationer i såväl defensiva som offensiva led, har gjort att laget halkat ner på den undre halvan. Även om resultaten hittills uteblivit är jag relativt säker på att Rayo inom kort kommer på fötterna igen.

Spelstopp 20:45

Spelstopp 20:45

Om Rayo Vallecano är ett lag för högstadivisionen, vill jag vara betydligt försiktigare med att säga detsamma om Elche. Sist i serien och två raka förluster är läget inför kvällens match. Som tur är får man tillbaka Jonathas här, lagets bästa vapen i offensiven. Med honom i laget ökar chanserna radikalt i fråga om målproduktion.

Två lag som söker en vändpunkt drabbar således samman ikväll på Estadio Manuel Martinez Valero. Elche har förmågan att sprattla till på hemmaplan och med lite noggrannhet i avsluten ska inte Rayo vara en omöjlig uppgift att få hål på. Samtidigt befinner sig Vallecano i en liknande sits där poängen måste börja trilla in snart.

Kan mycket väl bli en trevlig tillställning där ett eventuellt mål kan öppna upp saker och ting. I 1×2-väg ligger krysset helt klart närmast men väljer ändå BLGM som huvudspel i denna match.

Båda lagen gör mål spelas till 1,83 hos bet365 som även livestreamar matchen