Trevligt med matcher såhär mitt i veckan att jobba med. Premier League igår och ännu mer av den varan väntar ikväll. Riktar fokus mot Britannia Stadium och mötet Stoke-Manchester City.

Det råder skadetrubbel modell värre i Stoke-lägret efter nya incidenter senast. Tongivande spelare som Bojan, Pieters, Shawcross och Marc Wilson är out. Samtidigt råder det också tveksamheter kring Marco Arnautovic och Stephen Ireland. Det här ställer givetvis till med problem för laget som annars gjort en stabil insats i seriespelet så här långt.

Spelstopp 20:45

Spelstopp 20:45

Begovic
Cameron-Wollscheid-Muniesa-Bardsley

Diouf N’ Zonzi-Whelan Sidwell-Moses

Walters

Det här är alltså spelarna (förmodade) som inleder matchen mot ett ilsket, hungrigt och revanschsuget Man City i absolut poängbehov.

Man City har alltså inte vunnit på fyra omgångar, och efter usla 1-1 hemma mot Hull finns det helt enkelt inte utrymme för fler ”onödiga” bakslag. Med undantag för Bony och Touré, förfogar Pellegrini över en intakt trupp här.

Det långt ifrån optimala skadeläget i Stoke väcker en hel del frågor. Jag är tveksam till lagets slagkraft, trots fighting-spirit och hemmaplansfördel. Trots att City underpresterat på slutet och att detta är en tuff bortamatch har jag svårt att blunda för klasskillnaden lagen emellan när det gäller som mest. Stoke gör oftast det man ska, men sällan mer än så och allra minst när så många spelare saknas.

Skadeläge, motivation och klass är faktorer som gör att jag tror på City når en vändpunkt med en tung trea här. Allt över 1,70 är bra.

Tvåan på Manchester City finns till 1,72 hos bet365