Intressant möte i Chelsea-Everton. Tror mycket på hemmalaget här, men Everton är helt klart kapabla framåt. En chansartad tillställning med förhoppningsvis en del mål är inte alls otänkbart.

Everton har spelat upp sig på slutet och undvikit förluster, som ju tidigare under säsongen skedde med jämna mellanrum. Man kommer förmodligen att klättra uppåt i tabellen allteftersom våren närmar sig. Truppen är helt enkelt för bra för att husera på den nedre halvan, och känslan är att laget är på rätt väg. Martinez skickar förmodligen ut denna elva:

Joel

Coleman-Stones-Jagielka-Oviedo

Mcarthy-Barry-Besic

Naismith-Lukaku-Mirallas

Baines, McGeady och Osman är de tre tunga avbräcken. Finns trots det en hel kompetens i startelvan, i synnerhet offensivt.

Spelstopp 20:45

Spelstopp 20:45

Chelsea går fortsatt starkt i alla tävlingar och nu leder man Premier League med hela sju poäng före Man City. Harmoniskt, med andra ord. Har skapat arbetsro för sig själva inför denna match. På hemmaplan har man varit riktigt stabila såväl offensivt som defensivt, men känslan är att baklängesmålen kan trilla in med större frekvens under våren. Det stora försprånget ser jag knappast som en nackdel för Everton i denna match.

Diego Costa är förvisso avstängd här, men det bör inte påverka lagets målproduktion extremt mycket. Det finns gott om offensiv kvalité i övriga spelare som kan kliva fram i dennes frånvaro. Det har gått ett bra tag sedan Everton senast var inblandat i ett möte med över 2,5 mål. Tror det är läge för trendbrott.

Två lag som är kapabla framåt gör överspelet intressant. Om inte Everton bidrar med mål utesluter jag inte möjligheten att Chelsea löser linan på egen hand.

Över 2,5 mål spelas till trevliga 1,80 hos bet365