Mjukstartar helgen med ett spel i Bundesliga och mötet Dortmund-Mainz.

Det börjar bli lite tjatigt nu, men faktumet kvarstår ändå – Dortmund är bättre än tabellen visar. Truppen innehåller spelare kapabla nog att gå långt i Champions League, men varför inget fungerat i ligaspelet är fortfarande ett mysterium. Nåväl, en 3-0 seger borta mot Freiburg senast är något positivt att bygga vidare på inför kvällens match. Jürgen Klopp kan tänkas mönstra följande elva:

Spelstopp 20:30

Spelstopp 20:30

Weidenfeller

Pizczek-Subotic-Hummels-Schmelzer

Gündogan-Sahin

Kampl-Kagawa-Reus

Aubameyang

Bottenkollegan Mainz har det jobbigt just nu. 0-2 hemma mot Hertha Berlin senast och dessutom en del skador. Sampeiro och Moritz saknas på mitten samtidigt som förstakeepern Loris Karius är avstängd. Den unge Kapino får alltså gå in från start. Känslan är att Mains får det jobbigt.

Jag är medveten om att det inte är första gången Dortmund har rekats i hopp om att man nått en vändpunkt efter ett positivt resultat i föregående omgång. Det har sällan slutat väl hittills. Men jag är beredd att ge laget nytt förtroende.

Det råder, trots tabelläget, klasskillnad lagen emellan. Dortmund har dessutom hemmaplan och jag räknar med gasen i botten från första minut här. Finns många tänkbara marknader att kliva in på och jag ser spelvärde i följande:

Dortmund asian -1,5 till 1,90

Sidospel:

Dortmund mål före 32:00 till 1,83

Dortmund att göra mål i båda halvlekar till 1,90

Samtliga odds är hämtade från bet365