Åttondelsfinal i FA-cupen mellan Preston och Manchester United i afton. Är relativt övertygad om att United gör jobbet i jakten på klubbens enda realistiska titel denna säsong. 

Rent spelmässigt har det sett knackigt ut för Van Gaal den senaste tiden, eller större delen av säsongen rättare sagt. Balansen i de olika lagdelarna har varit bristande och spelidén otydlig. Man har alltför ofta förlitat sig på den individuella skickligheten hos de offensiva spelarna, vilket det som bekant finns gott om.

Befogad kritik har riktats mot United som inte riktigt levererat i den utsträckning man hoppats på. Inför kvällens match är pressen, som vanligt, stor och mycket tyder på att denna elva ställs ut:

Spelstopp 20:45

Spelstopp 20:45

De Gea

Valencia-Smalling-Rojo-Shaw

Blind

Rooney-Herrera-Di Maria

Wilson-van Persie

Kan ske några ändringar då truppen i stort sett är intakt. Det verkar hur som helst bli en närmast ordinarie startelva.

Klassiska Preston North End spelar i tredjedivisionen, League one, där man är en av aspiranterna på spel i Championship nästa säsong. Förtjänar givetvis en eloge för att ha tagit sig ändå till åttondel. I detta möte är man givetvis stor underdog och siktet är givetvis inställt på försvarsspel i första hand. Frågan är hur långt det räcker, och hur länge man orkar stå emot.

Cupspel i England är ofta förknippat med skrällar. Preston lär inte underskattas, men jag tror ett pressat Man United som tar saken på största allvar ska ha goda chanser att lösa detta. Van Gaal har uttalat sig om vikten i en titel och FA-cupen är ju trots allt lagets enda levande titelhopp.

Hoppar på asian-marknaderna och spelet som ger oss insatsen tillbaka vid uddamålsseger till ett godkänt odds. Må klasskillnaden avgöra detta.

Manchester United asian -1 finns till 1,80 hos bet365

På återhörande under veckan med CL och EL!