bet365

Nya tag idag med två CL-matcher på schemat. Har fastnat för mötet i Schweiz, där förutsättningarna för en chansartad tillställning är goda.

Jag gillar verkligen Porto. Laget består dels av många talanger, men också av utvecklade klasspelare redo att slussas iväg till europeiska toppklubbar. Det är lite så man jobbar helt enkelt. Fotbollen är det inget fel på heller. Alltid hög fart på bollen och stor rörelse, väldigt likt den spanska modellen. I ligaspelet går man fortsatt starkt med tre raka segrar, där man tillsammans med Sporting jagar serieledande Benfica.

Porto gick också obesegrade genom höstens gruppspel. Hela 14 poäng och gruppseger före Shakhtar, Bate och Bilbao. Inte den svåraste av grupper. Men ändå. Årets upplaga av FC Porto ser riktigt bra ut och på lagets framfart i Europa blir intressant att följa under våren. Till kvällens match är truppen dessutom intakt. Tänkbar elva:

Fabiano;

Alex Sandro, Maicon, Marcano, Danilo;

Casemiro, Herrera, Óliver Torres;

Brahimi, Quaresma, Martínez.

Basel knep andraplatsen före Liverpool. Aningen överraskande, men välförtjänt. Man är likt Porto en maktfaktor i den inhemska ligan, och en uppstickare i internationella klubbsammanhang. Styrkan ligger helt klart i hemmaspelet där man är riktigt tunga att möta. Man tenderar dessutom att plocka fram ”något extra” i viktiga matcher.

Spelstopp 20:45

Spelstopp 20:45

Saknas ikväll gör viktige mittbacken Fabian Schär (avstängd) samt Ivanov. Gashi är tveksam. I övrigt kan man ställa ut en slagkraftig elva:

Vaclík;

Xhaka, Samuel, Suchý, Safari;

Frei, Elneny; González, Zuffi, Gashi;

Streller.

Sett över två möten är Basel klar underdog här. För att ha chans på avancemang måste man helt göra en bra insats på hemmaplan. Basel måste gå för seger. Basel måste göra mål. Samtidigt står ett skickligt Porto på andra sidan, mycket väl medvetna om vikten av ett mål på bortaplan. Kontringsspelet bör passa portugiserna utmärkt dessutom och ytor kommer med största sannolikhet att uppstå.

Går in på två spel i den här matchen. Förutsättningarna för att båda ska hitta nätet känns som sagt goda. Basel kommer förmodligen att anfalla mest dessutom. Man har klarat sin hörnlina på hemmaplan i samtliga CL-matcher hittills och anser att linan idag är överkomlig.

BLGM spelas till 1,83

Basel över 4,5 hörnor spelas till 1,73   

Båda spelen finns hos bet365