Härliga Europa League står för underhållningen denna torsdag, med inte mindre än 16 matcher! Trevligt såklart. Känner att det är läge att backa upp Roma här, som är väldigt angelägna att vända på den negativa trenden.

Scudetto-fighten mellan Juventus och Roma borde egentligen ha varit avgjord nu, men poängtapp från bägge hållen har gjort att avståndet till serieledaren från Turin alltjämt är sju poäng. Lite hopp finns trots allt. Faktum är dock att Roma spelat uselt på sistone. Fyra oavgjorda och endast en seger är facit i de fem senaste matcherna.

Under hösten slarvade man dessutom bort en slutspelsplats i CL genom poängtapp i slutsekunderna mot CSKA. Trea i gruppen och således Europa League som gäller under våren. Garcia har utlovat full satsning på EL och kan tänkas ställa ut följande manskap ikväll:

Spelstopp 19:00

Spelstopp 19:00

de Sanctis

Florenzi-Mbiwa-Manolas-Holebas

Planic-de Rossi-Nainggolan

Ljajic-Totti-Gervinho

Jag är lite tveksam till backlinjen, men bortsett från det känns det positivt. Mittfältet är ruggigt starkt och förhoppningsvis får vi se Totti från start. Viktigast av allt är ändå att Gervinho kommer rätt med sin speed. Tvivlar inte på att Roma kan hitta tillbaka till det fina spelet från i höstas.

Att få inleda mot just Feynoord av alla lag känns på något vis tacksamt. Självklart ska inget lag underskattas, men av de 32 lagen som fortfarande är kvar håller jag inte holländarna särskilt högt. Det är förvisso ett topplag i Eredivisie vi talar om, men inte riktigt i samma klass som PSV och Ajax. Truppen är mer eller mindre intakt och man kommer med en stark elva till denna batalj.

Vermeer

Wilkshire-Beek-Kongolo-Nelom

Ahmadi-Clasie

Toornstra-Immers-Boëtius

Kazim-Richards   

Som sagt. Roma har gått knackigt på slutet och man behöver verkligen en framgång. Något positivt att bygga vidare på. Roma är ett bättre lag än Feynoord, men den sviktande formen har skjutit upp priserna på ettan ganska högt. 1,57 i skrivande stund. Fansen, ledningen och Garcia kräver en seger här. Jag är övertygad om att man får den.

Roma asian -1 spelas till 2,00 hos bet365 (insatsen tillbaka vid uddamålsseger)

Avanti Roma!