Mötet Real Sociedad-Sevilla ser riktigt intressant ut på förhand. Finns förutsättningar för en trevlig tillställning med en hel del chanser och mål.

David Moyes ankomst i ”La Real” har knappast blivit en succé, snarare något mellanting. Visserligen har Sociedad klättrat ett par placeringar men känslan är att det funnits mer att hämta. Än är laget inte på säker mark och på hemmaplan måste man gå framåt.

Förmodade startuppställningar:

realsociedad-carlosvela-madrid-getty31

Spelstopp 12:00

Real Sociedad:

Rulli

Zaldua-Martinez(?)-Ansotegi-Bella

Granero-Pardo

Prieto-Canales-Castro

Agirretxe

Sevilla:

Rico

Figueiras-Kolodczieak-Pareja-Navarro

Carrico-Iborra

Deulofeu-Suarez-Vitolo

Bacca

Det finns några avbräck i båda lagen, främst defensiva. Att spelare som Beto (målvakt), M’bia och Krychowiak saknas i Sevilla samt Yuri, Gonzalez och Martinez (tveksam) för Sociedad är knappast en nackdel för mitt spel. Snarare tvärtom. Det finns gott om offensiv kvalité i de båda elvorna, redo att göra avbräcken i de defensiva leden påtagliga.

Sevilla är återigen med och tampas i toppen av La Liga. I torsdags avfärdades dessutom M’gladbach hemma på Pizjuan i Europa League (1-0). Finns risk att laget är lite slitet, men likväl går man för tre poäng här i jakten på fjärdeplatsen. I ligaspelet tog man senast en stabil 3-0 seger mot Cordoba.

Som sagt. Sociedad måste våga gå framåt. Lär bli spelförande mot ett kontringsskickligt Sevilla. Finns i min bok mycket som talar för en svängig match där två mycket kapabla offensiver ställs mot varandra. Det luktar minst ett mål från båda lagen.

Båda lagen gör mål spelas till 1,80 hos bet365 som också livestremar matchen