I engelsk fotboll kan man tala om olika sorters begrepp kopplade till personer med olika befattning. Förr om åren hade vi exempelvis ”Fergie time” som syftade till den oändligt långa tilläggstiden som nästan alltid blev till Uniteds fördel. Ett begrepp som används i ”modern” tid och i dagsläget är det som är kopplat till managern Tony Pulis, nämligen ”Pulis-effekten”.

Begreppet syftar till att belysa den fantastiska förmåga som denna man har att rädda kvar sitt lag i Premier League. Det här året appliceras Pulis-effekten på West Bromwich med svenske Jonas Olsson – förmodligen får vi väll säga. Det är ju trots allt långt kvar av säsongen.

Personligen förväntar jag mig att Tony Pulis ”gör det igen” och räddar West Brom den här säsongen. Hittills har det gått relativt bra och laget verkar ha vänt den negativa trenden. Som av bara farten har han också lyckats få fart på Ideye på topp.

Motståndare för dagen är Sunderland som man gästar på bortaplan. Ett Sunderland som forstätter att blanda för fullt. Gus Poyet sitter sannerligen inte i någon lätt sits. Visst, Defoe levererar som ett klassförvärv men laget i övrigt lämnar mycket att önska. Till dagens match saknar dessutom laget flera nyckelspelare.

Spelet:West Brom vinner matchen +1 hcp (dubbelchans) till 1,51  Bet365.com

Hur spelar ni på matchen? Kommentera gärna på twitter – @Bettingexperten

//Seb