Champions League igen och hyperintressant åttondelsfinal i Manchester när Barcelona kommer på besök. Ser galet spelvärde på hörnmarknaden här.

Två tungviktare drabbar alltså samman på Etihad Stadium. Hemmalaget tog sig med nöd och näppe vidare från gruppspelet före Roma och CSKA, efter två imponerande insatser på slutet. I ligan går laget fortsatt starkt och 5-0 segern mot Newcastle bådar gott inför kvällens möte. Man får dock återigen klara sig utan Yaya Touré, vars avstängning innebär ett tungt avbräck såklart.

Kan tänkas ställa upp såhär:

Spelstopp 20:45

Spelstopp 20:45

Hart

Zabaleta-Kompany-Mangala-Clichy

Fernando-Fernadinho

Navas-Silva-Nasri

Agüero

Barcelona drog till slut det längsta strået och blev gruppvinnare före PSG. Laget som varit inne i en god period på sistone åkte på en riktig kalldusch mot Málaga i helgen. 0-1 i matchminut 8 stod sig hela vägen ut och en skräll modell större blev ett faktum på Camp Nou. Att Barca, i sin tur, inte lyckades skapa tillräckligt många chanser för att kvittera bevisar återigen att man faktiskt går att rubba. Alltså ännu ett bakslag för redan en pressad Luis Enrique, vars säsong präglats av ojämna resultat och konflikter.

Så till mitt spel i denna match. Manchester Citys hörnstatistik har varit anmärkningsvärd flera gånger i år, i synnerhet på hemmaplan. Exempel på detta under senare tid är 13-1 mot Hull, 16-3 mot Arsenal, 1-8 borta mot Chelsea och 10-4 hemma mot Sunderland. Mot Bayern vann man dessutom hörnorna med 6-0.

Finns fler matcher med liknande exempel att peka på och City snittar alltså runt 10 hörnor i ligaspelet hemma. Enda motsvarigheten (som jag känner till) vore isåfall Celta Vigo, som även de är kapabla att skrapa ihop 15-16 hörnor på egen hand om förutsättningarna är rätta. Det känns som att chanserna för City ska vara goda även här.

Visserligen kan vi räkna med en hel del bollinnehav från Barcelona, men pressen ligger i vanlig ordning på hemmalaget i första mötet. City måste skapa sig ett gott utgångsläge då chanserna att få med sig något från Camp Nou i returen är betydligt lägre. Med andra ord måste man våga gå framåt, våga pressa och spela aggressivt.

Sedan har vi ju ännu en faktor som talar för att City kommer behöva anfalla, nämligen trion Messi, Suarez och Neymar. Leverans framåt från deras håll vore optimalt för hörnspelet.

Att linan är satt på 4,5 kan i mina ögon endast bero på att Barca, under normala omständigheter i ligaspelet, släpper till få hörnor bakåt. Den här matchen kan dock inte jämföras med någon ligamatch. Nej , i mina ögon är detta en väldigt generös lina på Manchester City. Hade till och med huggit på 5,5. Grymt spelvärde här!

Manchester City över 4,5 hörnor spelas till 1,80 hos bet365