Tillbaka vid rodret efter några dagar i Rom (text kommer inom kort). Lämpligt nog spelas en drös med Premier League-matcher ikväll där undertecknad fastnat för derbymötet på Boleyn Ground. Hemmalagets poängchanser känns betydligt högre än vad oddsen pekar på.

Säsongen började bra för West Ham, men sedan hände något. Laget har nu halkat ner i det ingenmansland som de allra flesta förväntade sig att man skulle befinna sig. Inte en enda seger på de fem senaste matcherna dessutom, men faktum är att man haft lite oflyt vid flera tillfällen. Det finns helt klart kvalité i detta West Ham, och jag är tämligen övertygad om att vändpunkten är nära.

Andy Carroll, Carlton Cole och Amalfitano missar tyvärr kvällens match. Framförallt den förstnämndes tyngd och huvudspel hade såklart behövts mot ett lag av Chelseas kaliber. Tycker ändå att laget ser starkt ut. Elvan kan se ut så här:

Spelstopp 20:45

Spelstopp 20:45

Adrián

Jenkinson-Tomkins-Reid-Cresswell

Noble-Song-Kouyaté

Downing

Valencia-Sakho

Chelsea blev, som bekant, cupmästare i Capital One Cup i söndags efter 2-0 mot Spurs. Endast några dagars villa alltså, och det intensiva matchandet fortsätter framöver. Slitna spelare är oundvikligt för topplagen som oftast deltar i flera tävlingar, men man har ändå fem poängs marginal ner till Man City trots en match mindre spelad. Med andra ord råder ingen större oro i Chelsea-lägret just nu.

Nyckelspelaren Nemanja Matic är ett stort avbräck i defensiven här. Även Mikel missar matchen. I övrigt kan Mourinho, om han så vill, mönstra ordinarie manskap med spelare som knappast kräver närmare presentation.

Chelsea är befogad favorit i detta möte, men det är samtidigt ingen ”måstematch” för deras del. Det tighta spelschemat kräver prioriteringar. West Ham, å sin sida, suktar verkligen efter en seger och kan lägga fullt fokus på enbart ligaspelet. Det här är således en viktig match för deras del, med goda förutsättningar att slå ur underläge.

Det finns i min bok många faktorer som talar för att ett fullt motiverat och kapabelt West Ham, som trots uteblivna resultat på senare tid, har något att hämta i det här derbyt på hemmaplan. Samtidigt går Chelsea sällan mållösa och jag skulle bli förvånad om vi fick se något undantag ikväll. Chanserna för att båda lagen gör mål känns riktigt goda här. Vågar inte gå in på raka ettan, men väljer en generös variant som sidospel.

BLGM spelas till 1,83

West Ham asian handicap +1 spelas till 1,90 (insatsen tillbaka vid uddamålsförlust)

Båda spelen finns hos bet365