Här följer veckans stryktipsförslag till Svenska Spels Stryktipset. Tyvärr ingen jackpot den här veckan och inte så många Premier League matcher på kupongen. Dock har vi två härliga derbyn att se fram emot där mycket står på spel!

Stryktipset vecka 10, 2015, R-4-4-144

Match 1. Aston Villa – West Bromwich (2)

Derbydags i FA-cupen! Lagen möttes i veckan och det var heta känslor på Villa Park. Aston Villa som är i starkt poängbehov gjorde en heroisk insats och vann på övertid med 2-1 i 93:e minuten via en straff som Benteke förvaltade. Matchen i övrigt var av typisk derbykaraktär med väldigt mycket sparka och spring. Spelet var långa stunder chansartat där West Broms målvakt Ben Foster hade en mindre lyckad dag. Aston Villa var klart bättre i matchen men jag tror att vi får se en helt annan match nu på Lördag. West Bromwich har haft fin form på slutet och känns stabilare i sitt grundspel så vi går lite på magkänsla, hoppas på bättre målvaktsspel och spikar 2:an. Det får ses som en chansning och matchen bör nog egentligen helgarderas tidigt.

Här är en sammanfattning från tisdagens möte

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1-IMbtTmVHM[/youtube]

 

stryktipsförslag vecka 10Match 2. Queens Park Rangers – Tottenham (1x2)

Hett Londonderby att vänta. Båda lagen jagar poäng men av olika karaktär. Tottenham har en liten möjlighet att nå en Champions League plats men då måste man gå som tåget på slutet. Laget har förlusten i Ligacupfinalen i färskt minne och frågan är hur det påverkar moralen. Här kommer man möta ett vilt kämpande QPR som är svårslagna hemma och som inte lär ge bort någonting gratis i jakten på nytt kontrakt. Vi tror att det kan skrälla lite här då Tottenham har blandat strålande insatser med riktiga bottennapp den här säsongen och därför har vi med ettan på Stryktipset. Vårt tips helgardering!

Match 3. Blackpool – Sheffield Wednesday (2)

Sheffield Wednesday har 2 raka segrar och slog senast Middelsbrough hemma med 2-0. Så man känns lite på gång och får därför tipset mot mediokra Blackpool. Säker 2:a

Match 4. Cardiff – Charlton (1x)

Jämnt möte att vänta. Cardiff förlorar sällan hemma och Charlton har förtvivlat svårt att vinna på bortaplan den här säsongen. Därför känns det som att 1x räcker långt här och blir vårt tips på kupongen.

Match 5. Derby – Birmingham (1)

Derby har kommit smygande hela säsongen och har nu seglat upp i serieledning tack vare stabil form över lång tid. Birmingham vann senast men hade dessförinnan 9 raka matcher utan seger. Vi spikar ettan utan diskussion!

Match 6. Huddersfield – Rotherham (12)

En öppen match som kan sluta lite hur som helst. Det känns som fördel Huddersfield i och med hemmaplan men vi håller det öppet och tippar 12!

Match 7. Ipswich – Brentford (12)

Två bra lag som är med i jakten om direktuppflyttning och kvalplatser till Premier League. Båda lagen är ofta inblandade i målrika matcher och den här matchen är given att ha med på måltipset. Vårt tips 12!

Match 8. Millwall – Norwich (2)

Norwich är ligans formstarkaste lag just nu utan tvekan. 6 raka segrar och 15-3 i målskillnad på dessa. Här möter man svagt motstånd i Millwall som kommer få det väldigt tufft att ta poäng här. Enligt oss är det här veckans bank! Säker tvåa!

Match 9. Nottingham – Middlesbrough (1x2)

Förstår mig inte riktigt på Middlesbrough. Känns som man har seriens bästa lag på papperet men man är alldeles för ojämna. Har man en normal dag så slår man alla lag i ligan men vågar inte lita på laget riktigt. Nottingham har varit väldigt opålitliga men sista tiden har man spelat bra och visat upp en mer stabil form. 5 vinster och 1 oavgjord på de 6 senaste. Det här blir en tuff drabbning och vi väljer att helgardera.

Match 10. Wigan – Leeds (1x2)

Wigan behöver vinna snart om man ska fortsätta spela i Championsip nästa säsong. Leeds blandar och ger och helgardering känns på sin plats!

Match 11. Wolverhampton – Watford (1x2)

Två formstarka lag möts på Molineux Ground och båda är definitivt med i jakten om kval till Premier League. Svårtippat på Stryktipset skulle jag vilja säga så helgardering blir en enkel utväg!

Match 12. Gillingham – Doncaster (x)

Jämnt möte att vänta. Båda lagen ligger lite i ingen mans land i tabellen där egentligen Doncaster har mest att spela för som fortfarande har chansen på en kvalplats till Premier League.

Match 13. Milton Ke Dons – Preston (1x)

Bäst form på bortalaget men MK Dons är så fruktansvärt hemmastarka så vi tippar 1x här!

Kommentarer om Stryktipset

– Stryktipsförslaget bygger på ett reducerat systemspel som heter R-4-4-144 och innehåller 4 helgarderingar, 4 halvgarderingar för 144 kronor. Systemet har 12 rättsgaranti vilket innebär om det är 13 rätt på ramen så är det minst 12 rätt på en utskriven rad.

– Veckans säkraste match tror vi att Norwich är borta mot Millwall.

– Skrällen tror vi Queens Park Rangers kan stå för hemma mot Tottenham.

– Tyvärr ingen jackpot på Stryktipset den här veckan

Hur tippar ni? Kommentera mer än gärna!

”Ja då ses vi på Lördag igen.. nånstans…”