Fredagen bjuder på ett intressant möte i La Liga då Levante tar emot Eibar. Tror bortalaget ska ha chanser att överraska och vända på den negativa trenden här.

Det räcker med en snabb titt på tabellen för att förstå hur viktig den här matchen är för kvällens kombattanter. Levante har gjort en relativt usel säsong hittills, där avsaknaden av kontinuitet i såväl spelet som resultaten varit tydlig. Ett gott resultat har nästan alltid följts av en förlust. Laget ligger nu under strecket, på 18:e plats, och jag är osäker på om man lyckas lösa ett nytt kontrakt när säsongen ska summeras senare i vår.

Till kvällen får Levante dessutom klara sig utan Pedro López samtidigt som det råder frågetecken kring flera nyckelspelare. Preliminär elva:

Spelstopp 20:45

Spelstopp 20:45

Mariño

Lopez-Navarro-Ramis-Toño

Xumetra-Camarasa-Diop-Morales

Uche-Barral

Det är inte direkt första gången jag rekar Eibar den här säsongen. Har följt nykomlingen från Baskien mer än ett halvår nu och det känns fel att klaga på prestationen, trots att man nu hamnat i en rejäl formsvacka. Eibar skördade ju stora framgångar under hösten och har sedan dess befunnit sig på säker mark i tabellen.

Varför man gick så bra i början är en bra fråga. Förmodligen var det en kombination av gott självförtroende, underskattning hos motståndarna och en gnutta tur.  Att Eibar är väldigt kapabelt när spelet väl sitter går alltså inte att förneka.

Efter så många poäng och skrällar satt jag bara och väntade på en reaktion – och den kom. Klev in på på Sociedad hemma mot just Eibar till 1,75 för några veckor sedan, ett odds som hade varit betydligt lägre idag. Sedan den matchen har Eibar förlorat ytterligare fem och inte gjort ett enda mål på fyra matcher. Usel form, med andra ord. Truppläget ser dock bra ut. Tänkbar elva:

Jaime

Boveda-Navas-Añibarro-Lillo

Errasti-Garcia

Capa-Arruabarrena-Moral

Piovaccari

Således. Två lag i poängbehov som möts ikväll. Man skulle kunna tänka sig att Levante, på hemmaplan, bör ha god chans att slå ett Eibar i usel form. Jag är inte övertygad om det. Eibar må visserligen vara pressat, men är som bäst när man får slå ur underläge, ungefär som i början på säsongen. Poäng borta mot svajiga Levante är ingen omöjlig uppgift. Må ni chocka igen! Går in på följande:

Eibar asian +0,5 till 1.825 (samma som x2)

Eibar över 1,5 mål till 4.33

Båda spelen finns hos bet365 som också livestreamar matchen