Trevligt måndagsutbud och en extremt viktig match på Olimpico ikväll. I en batalj av denna karaktär har jag svårt att se hur det inte ska smälla lite extra i duellerna. Domare Tagliavento lär få en hel del att stå i och jag anser att kortlinan innehåller spelvärde här.  

Vi kan väl först och främst granska tabelläget…..

  1. Juventus 58P
  2. Roma 50 P
  3. Napoli 46 P
  4. Lazio 43 P
  5. Fiorentina 42 P
  6. Sampdoria 42 P

Det är således stenhårt om tredjeplatsen som innebär kval till CL. Samtidigt har en eventuell vinnare av dagens match också chansen att, tillsammans med Napoli, utmana Roma om andraplatsen. Många tänkbara scenarion dyker upp, och det är inte svårt att inte hur pass viktig den här matchen är.

Spelstopp 19:00

Spelstopp 19:00

Förmodade elvor enligt Corriere dello Sport:

Lazio(4-3-3): Marchetti; Basta, De Vrij, Mauricio, Radu; Onazi, Biglia, Cataldi; Candreva, Klose, Felipe Anderson

Fiorentina (4-3-3): Neto; Richards, Gonzalo Rodriguez, Savic, Pasqual; Kurtic, Badelj, Borja Valero; Diamanti, Gilardino, Ilicic.

Två lag som är i god form, även om bägge parter har en del skador och avstängningar här. Jag skulle ge Lazio knapp fördel, men det kommer med största säkerhet att bli en jämn drabbning och fysiskt spel. Inte heller otänkbart att själva spelet och matchrytmen blir lidande som en konsekvens av detta.

Kvällens domare är alltså Paulo Tagliavento, en herre som delat ut 91 gula och 3 röda denna säsong. Snittet landar på cirka fem kort per match och jag ser gärna att snittet höjs ytterligare redan i kväll. Kan mycket väl tänka mig att han håller igen med korten i första halvlek, men när väl det första kortet åker upp så tenderar toleransnivån att sjunka dramatiskt. Domarna i Sydeuropa har helt enkelt en förkärlek till att vifta med korten. Charmigt i mina ögon.

Alltså. Linan för antal kort sätts på 5,5 och det är under förutsättningarna snäppet lågt i mina ögon. Ser tydligt spelvärde här och höjer insatsen. Även eventuella röda kort räknas såklart in.

Asian antal kort: över 5,5 spelas till 1.825 hos bet365