Mjukstartar denna fredag med mötet Bayer Leverkusen-Stuttgart. Hemmalaget är stor favorit, men som tabelläget ser ut kan jag inte tänka mig något annat än att båda går framåt här. Förhoppningsvis får den offensiva fotbollen stort utrymme.

Stuttgart ligger för närvarande sist i Bundesliga med sina 20 poäng efter 24 omgångar. Även om jakten på nytt kontrakt är långt ifrån körd, kan man väl enkelt konstatera att det börjar ”brinna i knutarna”. Spelet har helt enkelt inte fungerat och laget har inte lyckats vinna i sina fem senaste matcher. Till kvällens tuffa bortamatch kan startelvan se ut enligt följande:

Spelstopp 20:30

Spelstopp 20:30

Ulreich

Klein-Schwaab-Niedermeier-Hlousek

Genter-Dié

Kostic-Maxim-Werner

Ginczek

På skadelistan finns Rüdiger och Divadi medan medan Harnik och Leitner är avstängda.

Ett lag som går allt annat än trögt just nu är Bayer Leverkusen. Två raka segrar i ligan och dessutom 1-0 hemma mot Atletico Madrid i CL. Returen i Madrid spelas under kommande veckan, men det är knappast läge att fokusera alltför mycket på det mötet redan nu. Tabelläget vittnar om en stenhård kamp om europaspel, där Leverkusen för närvarande innehar fjärdeplatsen (kval till CL).

Förmodad elva:

Leno

Hilbert-Toprak-Papadopoulos-Wendell

Castro-Bender

Bellarabi-Calhanoglu-Son

Kießling

En mer eller mindre ordinarie startelva alltså. Greken Papadopoulos ersätter avstängde Emir Spahic som mittback. Son, Bellarabi och Stefan Kießling utgör en slagkraftig trio i det offensiva spelet. Förhoppningsvis får vi se leverans även ikväll.

Känslan här är att Stuttgart inte har något att förlora. Att backa hem och försöka hålla nollan så länge som möjligt är förmodligen en naiv strategi mot detta Leverkusen i fin form. Förhoppningsvis lyckas jumbon hitta nätet och på så vis tvinga fram Leverkusen ytterligare. Ett annat, inte helt otänkbart scenario, är att hemmalaget löser linan helt på egen hand.

Trots att returen mot Atletico ligger runt hörnet ser jag potential i en offensiv tillställning här. Tyska ligan är känd för sina målrika matcher och vi får sällan så här generösa odds för överspel. Spelvärde finns onekligen.

Asian över 2,5 mål spelas till 1.875 hos bet365