Måndagsmatch i Premier League på Liberty Stadium. Swansea-Liverpool ser intressant ut på förhand, och båda lagen lär få sina chanser att hitta nätet ikväll.

Brendan Rogers lag är, tillsammans med Arsenal, formstarkast i PL just nu med fyra raka segrar. Liverpool spurtar således på rejält och vid seger ikväll når man ytterligare kontakt med topplagen. Alltså mycket som stämmer för Pool just nu. Så här förväntas man ställa upp i afton:

Mignolet

Can-Skrtel-Sakho

Markovic-Henderson-Allen-Moreno

Sterling-Sturridge-Coutinho

Gerrard och Allen tveksamma till spel medan Leiva missar matchen. Får ihop en stark elva ändå, med ytterligare alternativ på bänken.

Det förväntade mittenlaget, Swansea, befinner sig just i ingenmansland inför denna omgång. Laget från Wales gör ofta det man ska, men i längden saknas det lilla extra för att utmana om spel i Europa. Swansea är ändå riktigt stabila i år, i synnerhet på hemmaplan. Förväntad elva:

Spelstopp 21:00

Spelstopp 21:00

Fabianski

Naughton-Fernández-Williams-Taylor

Sung-yeng-Cork-Shelvey

Sigurdsson-Gomis-Montero

Truppläget ser bra ut där Kyle Bartley är enda avbräcket för hemmalaget.

 

Jag gillar verkligen förutsättningarna här. Liverpool kommer att gå för tre poäng, medan Swansea är väldigt kapabla att såra gästernas trebackslinje. Om väl chanserna ges, finns det mycket offensiv kvalité i de båda lagen att förvalta dem. Finns en viss risk att matchen inleder trevande, men ett mål åt endera håll borde öppna upp saker och ting.

Swansea är bevisligen tillräckligt bra för näta mot alla lag i PL och jag kan verkligen se att man lyckas igen inför hemmapubliken. Liverpools styrka ligger å sin sida, främst i det offensiva spelet. Under hösten var det ombytta roller när lagen möttes på Anfield. Swansea var i riktigt bra form medan Liverpool hade stora problem. Vill minnas att jag rekade BLGM även då, i en match där Pool vann med 4-1. Förväntar mig inte lika många mål just i denna match men oddset för BLGM innehåller spelvärde, åtminstone i min bok.

Båda lagen gör mål spelas till 1,80 hos bet365