Retur mellan Monaco och Arsenal i Champions League. Favör 3-1 till fransmännen inför kvällens match. Med förväntad matchbild i åtanke anser jag att Arsenal ska ha god chans att skrapa ihop sina hörnor. Bättre förutsättningar kan det knappast bli.

I stort sett hela Sverige ropade ut Arsenal som en säker bank i det första mötet på Emirates. Det gick sådär. Underskattning och bristande kunskaper om det franska laget blev, för många, ett dyrt misstag. Visst var det som vanligt små marginaler som avgjorde, men det går knappast att förneka hur pass väl gästerna agerade vissa stunder.

Monaco är inget topplag i ordets rätta bemärkelse. Däremot finns en taktiskt skicklighet som aldrig får underskattas. Det kan bevisligen räcka långt. Undertecknad har följt lagets framfart denna säsong, trots att Ligue 1 sällan bjuder på något extra. Sömniga tillställningar är väl det genomgående temat. Men Monaco gör det bra, och man tog sin andra raka seger i helgen. Tredjeplatsen är helt plötsligt inte så långt bort längre.

Spelstopp 20:45

Spelstopp 20:45

Tänkbara startelvor (UEFA):

Monaco: Subašić; Touré, Carvalho, Abdennour, Kurzawa; Moutinho, Fabinho, Toulalan, Kondogbia; Dirar, Berbatov.

Out: Bakayoko, Lacina Traoré, Raggi
• Doubtful: Ferreira-Carrasco, Kondogbia, Toulalan

Arsenal: Ospina; Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Cazorla, Coquelin; Walcott, Özil, Sánchez; Giroud

Out: Arteta, Debuchy, Diaby, Oxlade-Chamberlain, Rosický
• Doubtful: Gabriel, Wilshere

Trots att Arsenal i grund och botten är ett starkare lag har jag väldigt svårt att se dem lösa det här. Man måste alltså göra minst tre framåt. Detta mot ett väldigt försvarsskickligt Monaco som kommer göra allt för att minimera ytorna. En utmaning modell större väntar alltså för The Gunners.

Arsenal är dock inte helt ovana vid att möta lågt liggande försvar, vilket känns högst aktuellt här. Via flankerna kommer man att söka instick och inlägg samtidigt som Cazorla, Özil och Sanchez kommer kunna testa från distans. En matchbild som denna påminner just om det första mötet, och jag ser ingen anledning till varför något skulle förändras.

Så till själva spelet. Arsenal kommer gå till anfall från minut ett här. Högst troligt är att pressen också kommer att vara under resterande 90 plus stopptid då jag har väldigt svårt att se Monaco fallera totalt. Men även vid ledning måste ju gästerna framåt.

Spel mot ett mål, frenetiskt jagande och en mur av rödvitklädda hemmaspelare. Ni förstår säkert vart jag vill komma. Det kommer förmodligen alltså handla om 90 minuters anfallsspel från gästerna. På Emirates slutade hörnstatistiken 8-1. Då var förutsättningarna goda. Nu kan dom som sagt inte bli bättre. Misstänker att detta odds kommer att sjunka rejält.

Arsenal över 5,5 hörnor spelas till 1.90 hos bet365

Sidospel hos samma bolag:

Arsenal först till 7 hörnor till 2.80

Arsenal först till 9 hörnor till 5.50