Går i sista stund in på ett kortspel i Dortmund-Juventus med start 20:45. ”den gamla damen” från Turin lär få en hel del att jobba med i det defensiva spelet då hemmalaget är i underläge och måste gå framåt. En intensiv matchbild är att vänta. 

Direkt in på de förväntade startelvorna (uefa.com)

Possible lineups:
Dortmund: Weidenfeller; Kirch, Subotić, Hummels, Schmelzer; S Bender, Gündoğan; Błaszczykowski, Kampl, Reus; Aubameyang.
Out: Grosskreutz (hamstring), Piszczek (ankle)
Doubtful: Şahin (adductors), Ginter (thigh)

Juventus: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Marchisio, Pogba, Vidal; Pereyra; Tévez, Morata.
Out: Cáceres (ankle), Marrone (thigh), Sturaro (ankle), De Ceglie (knee)
Doubtful: Pirlo (calf)

Resultatet från den första matchen är alltså 2-1 till Juventus. Oavgjort räcker således för italienarna här och prioriteringarna i spelet anpassas såklart därefter. Försvarsspelet blir med andra ord prio ett, åtminstone inledningsvis. Den defensiva och taktiska skickligheten är som bekant stor. Skulle inte alls förvåna mig om matchen står 0-0 ett bra tag.

Dortmund var inte alls dåliga senast, trots att målet var en ren bjudning och trots att man förlorade. Stor offensiv kvalité finns i det tyska laget, och på hemmaplan förväntar jag mig att man agerar modigt.

Marco Reus är kanske den vassaste förmågan i Dortmund. Föga förvånande var det också han som utnyttjade Chiellinis misstag och satte det viktiga 1-1 målet. Ikväll lär spelaren i fråga uppvaktas hårt av Stephan Lichtsteiner, en försvarare som på många sätt sticker ut i mängden.

Utöver flera förmodade en-mot-en situationer med skicklige Marco Reus, finns det mycket som tyder på att just Lichtsteiner befinner sig i riskzonen för att hamna i domarens protokoll i afton. Temperamentet, det fysiska spelet och vinnarskallen. Såvitt jag kan minnas har han klagat på varenda domslut sedan tiderna i Lazio, vilket är ett par år sen nu. Tendensen att hamna i livliga diskussioner med motspelare (och ibland medspelare) finns helt klart. Därtill intensiteten i denna match. Det är mycket som står på spel ikväll och flera spelare lär dra på sig varning. Lichtsteiner bör vara en av dem.

Stehan Lichtsteiner att få ett kort finns till 3,50 hos Unibet