Ett härligt stryktips är att vänta på Lördag med både Premier League och Allsvenskan på kupongen. Äntligen dags för allsvensk premiär! Premier League hade uppehåll förra helgen och för oss som älskar ligan var det mindre kul att det var landslagsfotboll uppe på tapeten. Här följer vårt stryktipsförslag för vecka 14.

Stryktipset vecka 14, 2015, R-4-4-144

Match 1. Chelsea – Stoke (1)

Frågetecken för Costa, Cech och Mikel. Troligtvis är alla spelklara till Lördag och Chelsea har i så fall en skadefri trupp att välja ifrån. Oavsett så är Cortouis givet första val den här säsongen. I Mikels frånvaro har Matic och Ramirez gjort det bra på mittfältet och får förmodligen nytt förtroende även om Mikel är tillbaka. Skulle Costa inte spela (19 mål hittills den här säsongen) så är det ett tyngre avbräck men han lär förmodligen starta. Stoke är bättre hemma än borta och borde få svårt här. Det var längesen Chelseaspelarna fick en veckas vila mellan matcherna och jag tror man avgör första kvarten här efter en sprudlande inledning. Tips 3-1 och säker etta på tipset!

Chelsea går för titeln den här säsongen. Värre var det 2009 då en viss Scolari var tränare för klubben och man spelade med kniven mot strupen i varje match med tanke på de höga förväntningarna. Stoke var en hård nöt att knäcka då och här följer lite höjdpunkter från en match som avslutas med ett klassiskt Lampard mål.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7XKqnoafXX8[/youtube]

Match 2. Everton – Southampton (1x2)

Everton har ryckt upp sig på slutet och har visat fin form. Hemma har man endast 3 förluster den här säsongen. Här möter man dock tufft motstånd i Southampton som gått mycket bättre än förväntan såhär långt. Sotton slog Burnley hemma senast och kryssade mot Chelsea borta dessförinnan. Everton är normalt sett riktigt heta på Goodison Park och kan slå alla lag där. Oftast spelar Everton bättre mot de bättre lagen i ligan så jag tror på en väldigt välspelad och öppen historia här. Vårt tips helgardering!

Match 3. Leicester – West Ham (1x2)

West Ham är det klart bättre laget men har haft lite sviktande form sista tiden. Leicester har hela 7 poäng upp till strecket och det är kniven mot strupen i princip varje match som gäller nu. West Ham vann senast hemma mot Sunderland men har dessförinnan 8 matcher utan vinst och i ligan har man inte vunnit någon av de 10 senaste bortamatcherna. Så skulle vilja varna för en liten skräll här. Ettan måste finnas med på kupongen och vi väljer att helgardera den här matchen.

Match 4. Manchester United – Aston Villa (1x2)

United har sett stabila ut efter förlusten mot Arsenal där man vunnit över både Tottenham hemma (3-0) och Liverpool borta (1-2). Man har spelat som ett lag och Rooney har verkligen kommit till sin rätt på topp. Mata fick chansen mot Liverpool och tackade med två klassmål. Alla väntar att Manchester United kommer köra över Aston Villa men jag är inte så säker på det då Birminghamlaget visat ett härligt engagemang sista tiden. Förlorade visserligen senast en jämn match hemma mot Swansea men dessförinnan hade man 3 raka segrar och laget har verkligen lyft sig efter att Tim Sherwood tog över laget som manager. Vi helgarderar den på förhand givna ettan och hoppas på en rejäl skräll! Vårt tips helgardering.

Match 5. Swansea – Hull (1x2)

Styrkebesked av Swansea att vinna borta mot Aston Villa senast. Hull är en jobbig motståndare som aldrig viker ner sig och allt som oftast bjuder upp till kamp. Jelavic och Snodgrass saknas definitivt hos Hull som även har frågetecken för Diamé, Chester och Ramirez. Montero, Caroll och Britton testas sent hos Swansea. Känns som att det här mötet kan sluta lite hur som helst. Swansea får ses som favoriter men vi väljer att helgardera. Två lag som förespråkar offensiv fotboll så ett tips är att ta med matchen på måltipset om man är sugen på det.

Match 6. West Bromwich – Queens Park Rangers (1)

5 raka förluster på QPR och läcker som ett såll bakåt. Det ser allt annat än bra ut för Londonlaget. Här möter man ett West Bromwich som har 4 raka segrar på hemmaplan och 8-0 i målskillnad på dessa matcher. Tror inte QPR kommer mäkta med så mycket framåt och West Bromwich lär få bud på både 1 och 2 mål framåt så det känns som en mycket bra spik. West Brom har bara långtidsskadade Foster borta annars ser det ljust ut på skadefronten medans QPR saknar Faurlin, Dunne, Fer och Furlong. Vi spikar ettan!

Match 7. Bolton – Blackpool (1)

Ett mycket bra hemmalag i Bolton tar emot ett ”under isen” Blackpool som inte lär klara nytt kontrakt. Blackpools trupp är alldeles för tunn och hade man inte gjort en fin inledning förra säsongen så hade man åkt ur redan då. I år kommer det tyvärr inte räcka och i bortaspelet är man utan seger än så länge. Veckans bank? Ja det känns så..

Match 8. Leeds – Blackburn (12)

Leeds har sett stabilare ut för varje match som gått den här säsongen. 5 raka utan förlust nu vilket är bra även om man inte stött på riktigt toppmotstånd i någon av de matcherna. Blackburn kan slå vilket lag som helst i The Championship om man har en bra dag på jobbet och ska aldrig räknas bort. Jag litar fortfarande inte fullt ut på Leeds och brukar alltid spricka på dem så vårt tips blir 12 och förmodligen slutar den här matchen kryss då =). Helgardering är på sin plats för de som har råd. Vi tippar 12 och tror på en öppen matchen med mycket målchanser. Strecktips på måltipset!

Match 9. Reading – Cardiff (12)

Båda lagen har blandat och gett sista tiden och är väldigt opålitliga. Svårt att säga vilket håll den här matchen kommer luta åt. I de fem sista matcherna lagen sinsemellan så har ingen av dem slutat oavgjort. Det brukar bli målrika matcher och vi tippar vinst för något av lagen. 12 känns bra och streckas även på Måltipset!

Match 10. Sheffield Wednesday – Huddersfield (1x)

Bäst form på hemmalaget. Huddersfield har 6 raka utan seger och har det jobbigt just nu. Dock har man 9 poäng ner till nedflyttning vilket man bör klara då endast 7 omgångar återstår. Kan kanske klara kryss här och vi tror att 1x räcker långt på stryktipskupongen. Vårt tips 1x

Match 11. Hamilton – St. Johnstone (12)

Hamiltion har inte vunnit någon av sina 10 senaste matcher ändå behåller man en hyfsad placering i tabellen då man parkerar på 6:e plats just nu. St. Johnstone har gjort det bra på slutet där man bland annat slog Celtic borta för 3 omgångar sen och får ses som favoriter här. Vi chansar och tar med etta på kupongen och hoppas på en skräll rent formmässigt. Vårt tips 12!

Match 12. Kilmarnoc – Motherwell (1)

Kilmarnoc är starka hemma till skillnad mot Moterwell som bara har 2 bortasegrar den här säsongen och en målskillnad på 12-35. Skotska ligan är lite som den är också. Stor skillnad på bottenlagen och mittenlagen. Vi tror på enkel hemmaseger här och spikar ettan!

Match 13. Kalmar – Helsingborg (x)

Premiär för Allsvenskan där matchen visas på C More Sport med matchstart 16.00. Kalmar har gjort bättre resultat i träningsmatcherna. Helsingborg har enligt mig bättre lag på papperet men jag tror på premiärnerver med lite ovårdat spel och inte så mycket målchanser. Vi chansar och spikar krysset.

Stryktipset kommentarer

– Stryktipsets system den här veckan bygger på R-4-4-144 vilket är ett reducerat stryktipssystem med 4 helgarderingar och 4 halvgarderingar som kostar 144 kronor. R-systemet har 12 rättsgaranti vilket innebär att om man har 13 rätt på ramen så är det minst 12 rätt på en utskriven rad.

– Ingen jackpot den här veckan.

– Veckans säkraste match tror vi Bolton är hemma mot Blackpool

– Skrällen tror vi Aston Villa kan stå för på Old Trafford då man har en bra moral och mycket energi i laget just nu.

– Ja då ses vi på Lördag igen! Nånstans…

Hur tippar ni? Kommentera gärna!

Är ni intresserade av att läsa mer om hur man kan vinna på odds och betting riskfritt så läs gärna vår guide om hur vi spelar spelbolagen mot varandra.