Det börjar dra ihop sig i Premier League och många viktiga poäng står på spel. Det gör att vissa av lagen kan vara nöjda med en poäng och något försiktiga i sitt agerande. Samma sak gäller The Championship där många lag har mycket att spela för i toppen av tabellen. Här följer analysen av Stryktipset vecka 15. Håll till godo!

Stryktipset vecka 15, 2015, R-4-4-144

Match 1. Southampton – Hull (1)

H: Mayuka och Rodriguez saknas i hemmalaget. Förlorade tungt borta mot Everton senast. Hemmaplan nu och där är man rejält starka.

B: Jelavic och Snodgrass definitivt borta. Davies, Robertson och Ramirez testas sent. Ligger farligt nära strecket och lär gå för en poäng här. Tror dock inte att man räcker till här mot Southampton som spelar för en Europa League plats. Säker etta!

Här är ett sammandrag från 2011 när de båda lagen möttes. Kanske känner du igen några spelare då det varit en del rotation i trupperna sista åren.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MejHW2B7NYo[/youtube]

stryktipsförslag vecka 15 2015Match 2. Sunderland – Crystal Palace (2)

H: Viktig seger i derbyt senast mot skatorna med 1-0. Brown, Alvarez och Giaccheri’i saknas från truppen. Rodwell testas sent. Har haft stora problem med målskyttet innan vinsten senast och formen har varit nedåtgående. Alla kan tända till i ett derby men frågan är hur man ska spela mot Crystal Palace.

B: Kanonform på Palace som vunnit 4 av de 5 senaste och lyckades även med konststycket att slå City hemma i förra omgången. Alan Pardew har verkligen lyft laget och defensiven ser riktigt bra ut. Chung-Yong, Mutch och Cambell förväntas missa matchen. Postivt att Chamakh väntas vara spelklar. Jag tror man kommer backa hem här och kontra sönder Sunderland. Det spelet passar Palace perfekt och jag ser inte hur Sunderland ska kunna hantera det då man själv brukar vilja ligga lågt och vänta ut motståndaren. Vi spikar tvåan på Stryktipset.

Match 3. Tottenham – Aston Villa (1x2)

H: Helt okej form. Ljust skadeläge. Walker, Loris och Vertonghen testas matchdagen annars en skadefri trupp att välja ifrån. Tottenham har gjort det bra i år mot de lite bättre lagen men spelat lite sämre mot lagen på den undre halvan av tabellen. Skrälläge?

B: Sinclair, Westwood, Hutton, Cissokho och Senderos ser ut att bli spelklara. Kozak testas sent. Så klart fördel Tottenham med tanke på form, hemmaplan och tabelläge. Men vi tror att det kan passa Villa rätt så bra som har en förmåga att ta poäng när det är kniven mot strupen som gäller. Vi hoppas på skräll och väljer att helgardera.

Match 4. West Bromwich – Leicester (1)

H: Ljust skadeläge då endast långtidsskadade Foster ser ut att missa matchen. 4 vinster på de 5 senaste hemmamatcherna. Förlorade oväntat mot QPR hemma senast. Trots att man vann statistiken i bollinnehav och målchanser. Tror vi får se en reaktion här nu.

B: Skadefri trupp att välja ifrån. Vann hemma mot West Ham senast och måste i princip vinna varenda match om man ska hänga kvar. Tror det blir tufft här då bortaspelet svikigt rejält under säsongen. 2 vinster, 2 oavgjorda och 12 förluster är inget vidare och vi väljer att spika West Brom!

Match 5. West Ham – Stoke (1x2)

H: Formen är inget vidare. 4 förluster på de 5 senaste matcherna. Annars ser skadeläget ljust ut då endast Tomkins ser ut att missa matchen. Hemma brukar man vara bra men svårt att säga hur moralen är efter sista tidens dåliga resultat.

B: Odemwingie och Krkic är långtidsskadade sen tidigare och missar matchen. 3 raka förluster och det känns svårtippat. Vi väljer att helgardera!

Match 6. Birmingham – Wolverhampton (x2)

H: Ledde med 0-2 borta mot serieledaren Bournemouth i förra omgången men sen var det slut på det roliga. 4-2 slutade matchen. Helt okej på hemmaplan men har varit väldigt ojämna och opålitliga i sina matcher sista tiden.

B: Bra form! Endast 1 förlust på de 10 senaste matcherna och 4 raka segrar. Man har vittring på en direktplats till PL och kommer bli livsfarliga i slutändan. Tvåan känns mycket bra på kupongen då Birmingham inte har så mycket att spela för. Vi väljer att gardera med kryss vilket bör räcka långt på kupongen.

Match 7. Bolton – Norwich (x2)

H: Helt okej form. Har inte så mycket att spela för tyvärr då man befinner sig i ingenmansland. Hemma är man normalt sett starka och har bara 4 förluster där den här säsongen. Kan kanske klara krysset.

B: Riktigt bra form med bara 1 förlust på de 10 senaste matcherna. Går för Premier League och är ett av seriens bästa lag just nu. x2 räcker långt och blir vårt tips här.

Match 8. Leeds – Cardiff (1x)

H: Två raka förluster och ett frågetecken för dagsformen. Hemma brukar man kunna bjuda upp till dans och möter här ett svagt bortalag.

B: Cardiff har svårt att vinna borta den här säsongen. Inget av lagen har speciellt mycket att spela för mer än äran och vi tror att 1x räcker långt inför en fanatisk hemmapublik på Elland Road.

Match 9. Middlesbrough – Rotherham (1)

H: Lite sviktande form på slutet men här måste man vinna om man ska vara med i Racet om PL plats. Motiverat hemmalag fixar det här!

B: Kämpar för att hänga kvar men på Riverside Stadium kommer det bli svårt att få med sig några poäng. Ettan känns given och pekas ut som veckans spik på Stryktipset!

Match 10. Millwall – Watford (2)

H: Har gjort det bra sista tiden och kan kanske bjuda till här då man kämpar för nytt kontrakt. Räkna med ett rejält taggat Millwall som kanske har de bästa (och värsta) fansen i landet.

B: Watford är med i kampen om en PL plats och frågan är om man ska räcka hela vägen fram i år. Då vill det till att man vinner en sådan här viktig match då det är flera lag som går som tåget i toppen. Vi tippar tvåa men känns som att den bör garderas tidigt för den som har råd.

Match 11. Nottingham – Huddersfield (1x)

H: Även om Nottingham fortfarande har en teoretisk chans att nå play off till Premier League så känns det inte realistiskt efter förlusterna mot Norwich och Wolverhampton. Man kryssade borta senast mot Brentford vilket var helt ok. Lite lättare motstånd nu och man bör klara detta. Vi väljer att gardera med krysset.

B: Har varit väldigt ojämna sista tiden och har inte så mycket att spela för. Kan kanske klara krysset.

Match 12. Reading – Blackburn (1x2)

H: Lite poäng på slutet gör att man tagit sig upp på säker mark även om man fortfarande kan åka ur i teorin. Reading har materialet för att spela i The Championship och lär så göra nästa säsong. Kan spela avslappnat här och vi tror på en öppen match med mycket målchanser.

B: Kan vara något sargat efter FA-cup förlusten mot Liverpool i veckan. Orkar man ladda om här? Kan slå vilket lag som helst i ligan när man är på topp så därför känns en helgardering på sin plats.

Match 13. Sheffield Wednesday – Charlton (1x2)

H: Helt ok form. Matcherna man förlorat sista tiden har varit mot topplagen Norwich och Wolves borta. Lättare motstånd här nu men har inte så mycket att spela för.

B: Var på gång rejält ett tag. Spelar väldigt öppen och rolig fotboll vilket också statistiken visar. Gör mycket mål och släpper även in mycket mål. Har inte heller nåt direkt att spela för. Vi har svårt att se åt vilket håll det här lutar. Vårt tips 1×2

Kommentarer om veckans stryktipsförslag

– Veckans system bygger på 4 helgarderingar och 4 halvgarderingar för 144 kronor. Systemet är ett reducerat system och har 12 rättsgaranti vilket innebär att om du har 13 rätt på ramen så är det minst 12 rätt på en utskriven rad. Varför spela reducerat? Jo du får fler garderingar till en mindre summa pengar än om du skulle spela ett matematiskt.

– Veckans säkraste match tror vi Middlesbrough är hemma mot Rotherham.

– Skrällen tror vi att Aston Villa kan stå för borta mot Tottenham.

– Ingen jackpot på tipset den här veckan.

Hur tippar ni? Kommentera gärna så ses vi på Lördag igen! nånstans…