Den här veckan blir det ett mindre system som vi bygger på med 3 matematiska halvgarderingar. R-4-0-9 är det många spelombud som brukar utgå ifrån när de gör sina större andelssystem. Om du har 13 rätt på ramen så är chansen 11 % att det stämmer in på en utskriven rad. Systemet R-4-0-9 kostar i grund och botten 9 kr och för varje matematisk halv eller helgardering som du lägger till på kupongen så dubbleras eller tripplas insatsen. I det här fallet har vi lagt till 3 stycken matematiska halvgarderingar vilket resulterar i en insats på 9 kr * 2 * 2 * 2 = 72 kr totalt. På så vis får du lite fler garderingar i ett reducerat system för en mindre summa pengar. Fler garderingar på stryktipskupongen gör det lite mer spännande att följa tipset på lördagar. Hade det inte varit ett matematiskt system så hade det kostat 3 * 3 * 3 * 3 * 2 * 2 * 2 = 648 kr.

Stryktipset vecka 17, 2015, R-4-0-9

Veckans stryktipskupong innehåller galet många matcher där otroligt viktiga poäng står på spel! Det börjar dra ihop sig i både Premier League och The Championship. Här följer veckans stryktipsförslag.

Match 1. Burnley – Leicester (1x2)

H: Har haft det väldigt jobbigt sista tiden och mycket ligger i tufft motstånd. City, Southampton, Tottenham, Arsenal och Everton på de 5 senaste har gjort att man bara mäktat med 1 mål framåt. Man har tagit 1 poäng på de 4 senaste matcherna men trots detta har man bara 3 poäng upp till att ta sig över nedflyttningsstrecket. Endast långtidsskadade Marney och Long saknas.

B: Oj som man har lyft sig sista tiden. Man såg ut att vara helt uträknade men 3 raka segrar gör att man fortfarande har chansen att hänga kvar. Har en helt skadefri trupp att välja ifrån på Lördag.

Den här matchen kommer gälla så otroligt mycket! Den kommer ha derbykaraktär och jag tror att Burnley får ses som lite favoriter trots den fina formen på Leicester. Inget av lagen kommer vara nöjda med kryss. Vi väljer att helgardera!

Såhär såg det ut förra säsongen när lagen möttes på Turf Moor då i The Championship

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5HpjIjvYv7Y[/youtube]

stryktipsförslag vecka 17 2015

Match 2. Crystal Palace – Hull (1)

H: Åkte på en snöplig förlust senast hemma mot West Bromwich. Innan dess fin form och motståndet känns överkomligt här. Chamakh och Thomas testas matchdagen. Chung-Yong missar matchen, annars skadefri trupp att välja ifrån.

B: Har mest att spela för här då man är rejält indragen i bottenstriden. Jelavic och Snodgrass missar matchen. Davies och Ramirez ser ut att vara tillbaka efter skada.

Tror att ett revanchsuget Crystal Palace fixar Hull som endast tagit 2 poäng på de 6 senaste matcherna. Vi spikar ettan!

Match 3. Newcastle – Swansea (1x2)

H: Rejäl kräftgång i hemmalaget. 6 raka förluster och flera namn på skadelistan. Har varit en gåta den här säsongen vilket tabellkurvan visar. Inledde säsongen svagt, tog därefter ett antal raka segrar och klättrade genom tabellen innan förlusterna nu radat upp sig. Det är tur att säsongen snart är slut för skatorna som har ett digert skadeläge där två nyckelspelare är långtidsskadade i Tiote och Taylor.

B: Ok form. Förlorade senast mot ett vilt kämpande Leicester borta. Dessförinnan 2 vinster och 1 oavgjord. Får ses som favoriter i den här matchen med tanke på Newcastles form. Dock har man problem framåt. Bonys ersättare Gomis  ser ut att bli borta 3 veckor. Det såg klent ut framåt mot Leicester så frågan är vem som ska göra målen.

Kanske kan Newcastle överraska här då Swansea saknar anfallskraft. Svårtippad match och vi väljer att helgardera.

Match 4. Queens Park Rangers – West Ham (1)

H: Har mest att spela för. Hemma är man starka och har sett bättre ut sista matcherna. Chelsea hade det jobbigt på Loftus Road och West Ham lär få det också då QPR är i starkt poängbehov. QPR ser dessutom att få tillbaka flera spelare till Lördag efter skada. Om allt går åt rätt håll så verkar bara Faurlin och Vargas som är långtidsskadade missa matchen.

B: West Ham som inledde säsongen så bra har nu endast 1 seger på de 10 senaste matcherna. Endast Tomkins ser ut att missa matchen.

Jag tror stenhårt på QPR i det här Londonderbyt. Man har mest att spela för, har sett bättre ut sista tiden och hemma är man starka. Ettan känns som en bra spik på stryktipset som endast är streckad till 48 % i dagsläget.

Match 5. Stoke – Sunderland (1x)

H: Kan spela avslappnat. Visade i förra omgången att man fortfarande är motiverade även om man inte har något att spela för genom att slå Southampton hemma med 2-1. Moses, Odemwingie och Krkic långtidsskadade sen tidigare. Borde inte förlora här.

B: Varenda poäng är viktig i bottenstriden. Har haft stora problem i bortaspelet den här säsongen vilket endast 2 segrar vittnar om. W Brown, R Alvarez och E Giaccheri’i missar matchen.

Räkna med ett defensivt Sunderland som kommer vara rädda om poängen. Kan kanske klara krysset men jag har svårt att se att de ska kunna vinna borta här. Vårt tips 1x!

Match 6. West Bromwich – Liverpool (1x2)

H: Har inget att spela för men kan vara riktigt jobbiga att möta hemma och bör kunna motiveras av hemmapubliken. Har nästintill en skadefri trupp att tillgå. Foster är långtidsskadad sen tidigare och missar matchen.

B: Har fortfarande en teoretisk chans att nå Champions League kval men man får nog rikta in sig på att bibehålla Europa League platsen. Kommer vara rejält motiverade här. Kan man vända självförtroendet efter den snöpliga semifinalförlusten mot Villa på Wembley senast? Sakho saknas annars en fullt frisk trupp att tillgå.

Känns som en oviss historia där Liverpool får ses som favoriter. Vågar dock inte lämna ute ettan på kupongen och en helgardering känns bra. Vårt tips 1×2. (Matchen visas av viasat fotboll med start 16.00)

Match 7. Fulham – Middlesbrough (x2)

H: Har säkrat kontraktet och kan andas ut. Ingenting att spela för mer än äran.

B: Det är stenhårt i toppen där man har 1 poäng upp till direktuppflyttning. Man har vunnit 4 av de 5 senaste matcherna och det krävs vinst här om man ska vara med i slutomgången.

Middlesbrough är klar favorit och ska bara vinna här. Kan det infinna sig nerv i matchen? Fulham kan spela avslappnat och kanske fixa 1 poäng. Vårt tips x2 med stark med 2:a som utgångstips.

Match 8. Ipswich – Nottingham (1)

H: Bra form på hemmalaget som endast har 1 förlust på de 7 senaste matcherna. Ligger på kvalplats till PL och lär göra allt för att behålla den platsen.

B: Tappat formen helt och har inget att spela för. Kommer få svårt här då man möter ett motiverat Ipswich med bra form.

Vi tror stenhårt på ettan här. Både form och motivation talar för Ipswich. Ettan känns given och får ses som en av kupongens säkraste matcher. Vi spikar ettan!

Match 9. Millwall – Derby (2)

H: Har lyft sig sista tiden och spelar som om det vore en cupfinal i varje match. Kommer förmodligen bjuda till här men motståndet känns för bra och för motiverat.

B: Kan vid vinst säkra en Play Off plats till Premier League och jag tror att man är väldigt sugna på ta den. Sist spelade man en galen 4-4 match mot Huddersfield. Jag tror man kommer försöker kontrollera matchen här istället och vill inte inleda någon form av Hawaii fotboll.

Vi spikar tvåan då Derby är klasser bättre än Millwall.

Match 10. Reading – Brentford (12)

H: Har inte vunnit på ett tag nu och kanske är det dags. Man har haft tuft motstånd i de senaste matcherna mot Arsenal och Bournemouth. Läget känns bättre nu och kan mycket väl skrälla här.

B: Är tvingade att vinna om man ska vara med i kampen om en Play Off plats. Pressen på seger och att man kommer behöva gå framåt gör att man kan råka öppna upp sig bakåt. Laget gör mycket mål och släpper in väldigt mycket mål och kryssar sällan.

Det känns som att det här kommer bli en öppen match då Reading kommer spela avslappnat och utan press samtidigt som Brentford måste gå framåt. Därför känns en 12 som en given matematisk halvgardering på kupongen.

Match 11. Rotherham – Norwich (2)

H: Har fyra poäng ner till Millwall som ligger under strecket. Dock väldigt tufft motstånd här där man möter ett motiverat Norwich som spelar för en Premier League plats.

B: Går för direktuppflyttning. Har haft fin form sista tiden och radat upp segrar. Därför kom förlusten hemma mot Middlesbrough väldigt snöpligt senast. Det är stenhårt i toppen och bara seger räknas.

Norwich är mycket bättre som lag och jag ser inte hur man ska kunna misslyckas här. Vi spikar tvåan utan att tveka!

Match 12. Wigan – Wolverhampton (1x2)

H: Wigan har fortfarande en teoretisk chans att hänga kvar och slänge som det inte är matematiskt kört så kommer man så klart ge allt. Hemma har man egentligen varit för dåliga den här säsongen för att hänga kvar men man vann senast hemma över Brighton. Så klart tuffare motstånd nu men det är lite med hjärtat som jag vill ha med ettan på kupongen.

B: Har gjort en bra vår men har sladdat lite på slutet. Därför är det ett frågetecken för formen då man bara tagit 1 poäng på de 3 senaste matcherna. Man har fortfarande chansen att nå kval.

Svårt att se Wolves dagsform. Det kan mycket väl skrälla här till favör för hemmalaget. Vi väljer att helgardera matchen.

Match 13. Hammarby – Åtvidaberg (1)

H: Hemma går man som tåget och har sett riktigt bra ut. Laget är bättre tränat än på många år. Förlusten nere i Malmö var så klart tung men man var faktiskt med i matchen och skapade nästan lika mycket som skånelaget. Lättare motstånd nu och ettan känns rätt så given.

B: Har haft en tuff start på säsongen men lyckades vinna senast hemma. Lär vara nöjda med en poäng här men det ska mycket till om man fixar det.

Den här spiken känns mycket bra och jag vill lyfta fram den som veckans spik

Kommentarer om Stryktipset

– Veckans stryktipsförslag bygger på ett reducerat system som heter R-4-0-9 och har 12 rättsgaranti. Nedan följer garantitabellen och vinstchansen att få 13 rätt om du lyckas pricka in det på ramen. I vårt stryktipsförslag har vi byggt ut systemet med 3 matematiska halvgarderingar.

Garantitabell R-4-0-9

13121110GarantiProcent %
189/8111,1
13372/8188,9

– Veckans säkraste match tror vi att Hammarby är hemma mot Åtvidaberg

– Skrällen tror vi att West Bromwich kan stå för hemma mot Liverpool

– Ingen jackpot på Stryktipset den här veckan

Ja då ses vi på Lördag igen!

Hur tippar ni? Vilken match anser ni är veckans säkraste? Var hittar vi skrällen?