Det finns några trevliga matcher att sätta tänderna i denna tisdag. Ligue 1 bjuder på en av dem och jag ser spelvärde på Parc des Princes när Metz kommer på besök.

Vi kan väl först och främst konstatera att PSG går riktigt bra just nu. Senast avfärdades Lille med hela 6-1 och lagets fjärde raka seger blev ett faktum. Trots den fina formen ligger man i nuläget på andra plats bakom Lyon, dock på samma poäng och med en match mindre spelad. Chansen att ta över serieledningen igen finns alltså redan ikväll. Zlatan är alltjämt avstängd och även spelare som Cabaye och Sirigu missar matchen pga skador. Laurent Blanc förväntas mönstra följande elva:

Douchez

Van der Wiel-Marquinhos-Silva-Digne

Verratti-Motta-Matuidi

Pastore-Cavani-Lavezzi

PAG-32B1

Spelstopp 21:00

Nästjumbon Metz har, trots det prekära tabelläget, visat god attityd på slutet. Man ser dock ut att ha vaknat lite ”för sent” i hoppet om förnyat kontrakt i Ligue 1 till nästa säsong. PSG på bortaplan känns som en omöjlig uppgift, men vill inte underskatta bortalagets chanser att stå emot här.

Om man enbart utgår från att PSG normalt sett är flera klasser bättre, har hemmaplansfördel och spelar för ligatiteln – känns det kanske ologiskt att tro på något annat än en storseger för parisarna här. Det ska samtidigt tilläggas att PSG och logik inte alltid hänger ihop denna säsong. Att man på slutet varit inblandade i målrika matcher är snarare ett undantag än normalitet. Som spelförande mot lågt liggande lag har tendensen varit tydlig i anfallsspelet där det långa stunder inte sker mycket alls.

PSG kommer såklart att satsa stenhårt för tre poäng, men man kommer i vanlig ordning att spela tålmodigt med stort bollinnehav. Om Metz lyckas sätta försvarsspelet är jag inne på att eventuell utdelning för hemmalaget kan dröja. Överspelet har blivit alltför stor favorit i en match där en storseger inte alls känns given. Vi kan dessutom utnyttja möjligheten att stänga spelet till en hyfsad summa även om det skulle bli 1-2 mål redan i halvtid.

Under 3,5 mål (asian) spelas till 1.675 hos bet365 som också livestreamar matchen