Vi har en, på förhand, väldigt trevlig match att se fram emot i kväll. Valencia är i Madrid för att hämta hem tre poäng mot Rayo Vallecano och jag ser spelvärde på hörnmarknaden.

Vi närmar oss slutet på säsongen och med fem omgångar kvar är det främst Valencia och Sevilla som slåss om fjärdeplatsen – kval till Champions League. Det kommer bli riktigt tight, vill jag lova. Med en match mindre spelad har alltså Valencia chansen att ta kommandot när omgång 34 ska knytas ihop. Man ser ut att starta såhär:

Alves

Barragán-Mustafi-Otamendi-Gayá

Parejo-Fuego-Gomes

Feghouli-Alcacer-Rodrigo

En stark elva som innehåller ytterligare alternativ då truppen är intakt. Laget imponerade senast med en fartfylld 4-0 vinst hemma mot Granada, en av många rutinsegrar som bevisar att Valencia är att räkna med denna säsong. Kvällens uppgift kommer dock att kräva mer.

Spelstopp 20:00

Spelstopp 20:00

Rayo Vallecano vilar tryggt i ingenmansland. Man har hittills gjort en godkänd säsong där det fartfyllda och offensiva spelet burit frukt. Nu kan man således gå ut avslappnat och spela av resten av säsongen. Finns mycket kvalitet, i synnerhet offensivt. Räknar med att passningsgeniet, Trashorras, i vanlig ordning kommer att slå giftiga bollar på Manucho, Kakuta och Bueno där framme. Den sistnämnde har mäktat med hela 16 mål den här säsongen.

För Valencias del är detta något av en måstematch. Det finns ingen anledning att slå av på takten och jag räknar med fullt ös från minut ett. Känslan är dock att Rayo, med sitt vassa omställningsspel, mycket väl kan såra ett bollförande bortalag. Detta öppnar upp för en trevlig matchbild med många spelvärda drag att tillgå.

Såväl klass som motivation talar för Valencias fördel här, men det finns som sagt stor risk för att det kan bli komplicerat. Det är mycket troligt att bortalaget tvingas anfalla under stora delar av matchen, och med alla förutsättningar givna känns det lite märkligt att hörnlinan är satt på 4,5 för Valencia. I min bok spelvärt ner till 1.70. Raka tvåan är också intressant, såklart.

Valencia över 4,5 hörnor till 1,80 hos bet365 som också livestreamar matchen