Tungviktsmöte i den andra semifinalen i Champions League. Barcelona-Bayern München på ett kokande Camp Nou. Har svårt att se ur det ska bli tillknäppt och stelt i kväll, rond ett till trots. Ett specialspel med fint värde synas.

Som sagt. Första mötet av två ska avverkas. Barcelona är befogad favorit, men frågan är hur pass mycket? Att ettan betalar under 1,80 lockar inte alls. I ligaspelet har man hur som helst presterat fint på slutet, och guldstriden med Real Madrid lever i allra högsta grad.

Detsamma kan man inte säga om Bayern, som ju redan har avgjort Bundesliga. Kan på så vis lägga större fokus på CL. Så här väntas lagen ställa upp ikväll:

Possible lineups (UEFA.com)

Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Rakitić, Busquets, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar.
Out: Mathieu (Achilles)

Bayern München: Neuer; Rafinha, Boateng, Benatia, Bernat; Lahm, Alonso, Thiago Alcántara; Müller, Lewandowski, Götze.
Out: Badstuber (thigh), Alaba (knee), Robben (calf), Ribéry (ankle), Rode (muscular problems), Starke (ankle)
Doubtful: Lewandowski (face)

Spelstopp 20:45

Spelstopp 20:45

Offensivt kan man inte klaga på spanjorerna just nu. Suarez, Neymar och Messi är som bekant i galen form. En trio som hade lekstuga med Cordoba i helgen. Kanske inte det bästa av motstånd. Men ändå. Kreativiteten verkar ligga på topp, och det lär Bayern märka av ikväll.

Tyskarna får alltså klara sig utan Robben, Alaba och Ribery. Kännbara avbräck på alla sätt och viss, Robben i synnerhet. Holländaren hade behövts här, men visst skickar Guardiola ut en elva fullt kapabel att såra Barcelona, vars defensiv svajat i viktiga matcher.

Matchbilden känns aningen svårläst. Någonstans kan vi ändå räkna med att Barcelona såklart måste gå för segern såklart. Frågan är då hur Bayern positionerar sig. Kan inte tänka mig att man faller alltför lågt, även om det är i omställningsspelet chanserna lär dyka upp. Det här är trots allt två av världens absolut bästa fotbollslag som ställs mot varandra, med liknande spelstilar dessutom. Just ikväll kan det locka fram det bästa ur spelarna.

Offensiv kvalité finns det gott om, och visst ska båda lagen kunna vaska fram sina lägen här. Tycker linan för antal avslut på mål är väldigt generös. 5,5 på Barca och 4,5 för Bayern. Jag kliver in på den totala linan som ligger på 9,5 till ett trevligt odds. Väntar in en offensiv tillställning.

Total shots on goal: Over 9,5. Finns till 1,86 hos Betsafe. Klicka här