bet365

Napoli inleder alltså EL-semifinalen på hemmaplan. Räknar med att underdogen från Ukraina ligger väldigt lågt ikväll, och intar försvarsställning på San Paolos fina matta. 

FK Dnipro Dnipropetrovsk från östra Ukraina. Vad är detta för lag? En inte helt otänkbar frågeställning bland världens fotbollsintresserade denna torsdag. Det här är alltså ett lag från toppskiktet i Ukainska Premier league, tillsammans med mer bekanta lag som Dynamo Kiev och Shakhtar Donetsk. Till skillnad mot exempelvis Donetsk, består dock Dnipros lag till största del av inhemska spelare.

Trots att man haft lite tur med lottningen i slutspelet, är det omöjligt att ändå inte imponeras av Dnipros bedrift i årets Europa League. Vi talar om ett välorganiserat och hårt arbetande försvarsspel som lagt grunden till detta svårslagna lag. Kan inte se hur man ska ändra sin spelstil just i semin. I synnerhet inte på bortaplan, mot ett Napoli som går likt ett tåg i Europa denna säsong.

Possible lineups (UEFA.com)

Napoli: Andújar; Maggio, Albiol, Britos, Ghoulam; Inler, López; Insigne, Callejón, Hamšík; Higuaín.
Out: Gargano (thigh), Michu (thigh), Zúñiga (unspecified), De Guzmán (unspecified)

Dnipro: Boyko; Fedetskiy, Douglas, Cheberyachko, Léo Matos; Kankava, Rotan, Fedorchuk, Luchkevych, Konoplyanka; Kalinić.
Out: Mazuch (knee), Zozulya (knee), Shakhov (unspecified)

Spelstopp 21:05

Spelstopp 21:05

Benitez är väl medveten om vilket typ av motstånd han står inför i afton. Och visst är offensiven riktigt fin? Callejon, Hamsik och Higuain. Fler alternativ på bänken dessutom. Trots att Napolitanarna, på pappret, är betydligt bättre så är jag inte alls övertygad om att segern bli sådär komfortabel.

Napoli kommer förmodligen ställas mot ett väldigt lågt försvar, där det kan bli svårt att luckra upp en väldigt skicklig backlinje. Tålmodigt spel lär bli nyckeln till segern här. Samtidigt måste man se upp för Dnipros omställningar, främst via Konoplyanka på vänsterkanten.

Oavsett vad resultattavlan visar, känns det givet att Napoli är laget som tar kommandot i matchen. Förväntar mig ett stort bollinnehav. Med alla förutsättningar i tanke känns det väldigt generöst att linan för bollinnehavet på Napoli ligger på 57,5. Synas med gott samvete.

Totalt innehav hemmalag: Över 57,5 till 1,80 hos betsafe. Klicka här