Semifinalerna i Champions League ska fullbordas. Rond två är här. Ovisst eller ej, spekulationerna har varit många inför det här mötet. Barca vann alltså första mötet med 3-0 och har därmed en enorm fördel.

Messi var som bekant skillnaden mellan lagen senast. På mindre än en kvart lyckades Barca göra tre mål på Bayern. Anmärkningsvärt, med tanke på att 1-0 kom i 77:e matchminuten. Dessförinnan var det ändå relativt jämnt, även om Neuer gjorde ett par riktigt fina räddningar. Bayern kändes i ärlighetens namn väldigt bleka framåt. Avsaknaden av Arjen Robben blev väldigt påtaglig. Åtminstone enligt mig.

Possible lineups (UEFA.com)

Bayern: Neuer; Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat; Xabi Alonso; Müller, Lahm, Thiago Alcántara, Götze; Lewandowski.
Out: Badstuber (thigh), Alaba (knee), Robben (calf), Ribéry (ankle)
Doubtful: Rode (hamstring)

Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Rakitić, Busquets, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar.
Out: none

Spelstopp 20:45

Spelstopp 20:45

Det verkar bli snarlika uppställningar som i första mötet på Camp Nou. Inga jättestora frågetecken egentligen. Desto svårare blir det att tyda matchbilden, och i synnerhet matchutvecklingen. Ett mål åt endera håll kan ju å ena sidan tända en gnista hos tyskarna, men å andra sidan innebära ridå.

Svårlästa matcher bör man i regel undvika att investera i, men anser ändå att det finns värde i den här fighten – kanske mest på Bayerns förmåga. Laget känns väldigt underskattat i det här läget, och vi erbjuds faktiskt generösa linor på olika marknader.

Om vi utgår från att Bayern måste göra minst 3 mål, känns det inte orimligt att laget måste satsa offensivt i 90 minuter. På Allianz Arena har man ändå chansen att ge det hela en ärlig chans. Hörnlinan på 5,5 är intressant till 1,72. Väljer dock ett specialspel igen, nämligen antal avslut på mål för hemmalaget. Inte det högsta av odds, men hemmaplansfördelen och kapaciteten hos tyskarna är nog större än oddsen tyder.

”Total shots on goal Home: Över 4,5” – Finns till 1,60 hos betsafe. Klicka här!