Kommer en annorlunda rek från min sida idag. Eller snarare från en annorlunda marknad. Vi snackar division 4 Örebro, i en match där man inte kan blunda för spelvärdet. Nora-Pershyttan vs Pars FC är lagen som drabbar samman.

Serieledande Nora har gått rent så här långt. Fem segrar på lika många matcher är onekligen ett suveränt resultat. Hela 19-4 i målskillnad dessutom. Motståndet har dock, enligt uppgift, inte varit det bästa hittills. Därför kan man ifrågasätta varför Nora har blivit så pass stora favoriter i den här matchen, där ett betydligt bättre motstånd väntar.

Pars FC  är ett förväntat topplag i år, den trevande säsongsinledningen till trots. På sjätte plats står man inför kvällens drabbning mot serieledarna. Endast två insläppta mål på fem matcher vittnar om en stabil defensiv. Kanske det bästa i serien? Offensivt har man haft svårt att leverera kontinuerligt. 0-0 matcher i ena stunden har varvats med fantastiska 0-4 segrar. Dagsformen på skytteligaledaren D. Gustafsson (6 mål på 5 matcher) tyckas ofta vara avgörande.

Att gå obesegrade på div 4-nivå är väldigt svårt. I grund och botten är det amatörer vi talar om. Många väntar på Noras första poängtapp. Kan det komma idag, mot ett väldigt kapabelt Pars FC, som under säsongen kommer klättra uppåt i tabellen? Det är mycket möjligt. Åtminstone betydligt mer troligt än vad oddssättningen menar.

Dessutom – Tre spelare i Nora (J.Steiner, C Henriksson och B Mostafa) står samtliga på fem baljor just nu. Således ”hack i häl” på Pars FC:s målkung D.Gustafsson. Detta bör öka chanserna för att den sistnämnde ska prestera idag.

1.30-5.25-5.75 är oddsen.

Nu har tvåan sjunkit till 4.95 och lär sjunka än mer. Dock spelvärt fortfarande. Investerar i såväl krysset som tvåan.

Nordicbet är bolaget. Klicka här för att komma till sidan