Ett mycket fint derby ska spelas på Olimpico ikväll. Lazio-Roma är lagen. En Champions League-plats står på spel. Det här derbyt är redan på förhand något alldeles exceptionellt.

Roma, Lazio och Napoli. Dessa tre aspirerar på CL-platserna i höst. Andraplatsen innebär direktkvalificering, medan trean får kvala. Napoli åkte på torsk mot seriesuveränen Juventus i helgen, vilket innebär fördel åt huvudstadslagen. Roma behöver ”endast” en poäng idag för att försäkra sig om minst kvalspel. Vid seger är andraplatsen bärgad. Lazio, som ligger en poäng bakom just Roma, möter Napoli i sista omgången. Ni förstår säkert själva hur viktig den här matchen är.

Tänkbara elvor

Lazio (4-2-3-1): Marchetti; Basta, De Vrij, Gentiletti, Lulic; Cataldi, Parolo; Felipe Anderson, Mauri, Candreva; Klose

Roma (4-3-3): De Sanctis; Florenzi, Manolas, Astori, Torosidis; Keita, De Rossi, Nainggolan; Iturbe, Totti, Ibarbo

Spelstopp 18:00

Spelstopp 18:00

Som vanligt känns utgången väldigt oviss på förhand. Allt kommer handla om dagsformen och (som vanligt) tillfälligheter. Vissa derbyn tenderar att bli målrika, enbart vinnas av det ena laget eller innehålla fult spel. Den gemensamma nämnaren i just Derby della Capitale liknar mest det sistnämnda exemplet jag gav – nämligen fult spel och många kort.

Under normala omständigheter hade vi kunnat räkna med en hel del kamp, och just idag är det så mycket mer än rivalitet som står på spel. Av den anledningen är detta allt annat än ett ”vanligt” derby.

Det kommer provoceras, tacklas, gestikuleras och skanderas från alla håll och kanter – från Curva Nord till Sud. Domare Rizzoli och Co. kommer inte få en lugn dag på jobbet.

Jag ser störst värde på antal kort den här matchen. Hög lina, men befogad. Trevligt odds.

Antal kort (asian) över 7,5 spelas till 1.80 hos bet365

Hos Betsafe hittar du också fina odds på spelare att få varning. Daniele de Rossi till 2.00, De Vrij till 4.00 och Parolo till 2.60 är några exempel. Klicka här för att komma till sidan