Om ett par timmar bär det av. Dnipro-Sevilla är kombattanterna i årets final. Utgången är aningen oviss på förhand, även om spanjorerna är befogad favorit.

Dnipro från Ukraina överraskade många senast genom att, först och främst ta sig till semifinal, och dessutom slå ut Napoli i densamma. Det stabila försvarsspelet har under resans gång lagt grunden till framgångarna – men nu väntar den svåraste uppgiften hittills.

Sevilla gör en riktigt bra säsong, men missade kvalplatsen till CL med en ynka poäng. Då vinnaren av EL är direktkvalificerad till Champions league nästa säsong, har nu Sevilla gett sig själva en andra chans att medverka i ”Europas finrum”.

Possible lineups (uefa.com)

Dnipro: Boyko; Fedetskiy, Douglas, Cheberyachko, Léo Matos; Kankava, Rotan, Fedorchuk, Matheus, Konoplyanka; Kalinić.
Out: Mazuch, Zozulya

Sevilla: Rico; Coke, Carriço, Kolodziejczak, Trémoulinas; Mbia, Krychowiak; Aleix Vidal, Banega, Vitolo; Bacca.
Out: Pareja (knee)

Avspark 20:45. TV12

Avspark 20:45. TV12

Vi kan väl konstatera att inga större avbräck råder i något av lagen. Mer eller mindre ordinarie elvor ställs ut.

Oddset på Sevilla har legat och skvalpat runt 1.60, men under dagen har oddset stigit till runt 1.70. Klart spelvärt i mina ögon. Även oddset på Sevilla över 1,5 mål är intressant till drygt 1.80. Visserligen råder det klasskillnad lagen emellan och många menar att Dnipros ”flyt” tar slut ikväll.

Jag vågar dock inte kliva in på Sevilla, utan är beredd på att ta parti för en utdragen och tight tillställning där Sevilla hela tiden öser på och försöker bräcka det låga försvarsspelet. Eventuell utdelning kan mycket väl dröja.

Bollinnehavet lutar klart åt Sevillas håll och linan på 57,5 % innehåller en del värde.

Total innehav bortalag: Över 57,5 kan spelas till 1.86 hos betsafe. Klicka här för att komma till sidan