Inte det mest generösa av utbud denna tisdag, men dagens enda match i Superettan mellan IK Frej v Brommapojkarna ruvar på en del värde. Nöjer mig med en relativt kortfattad analys den här gången.

Har av oklar anledning följt IK Frejs matcher ett antal gånger denna säsong. Det har varit allt annat än bländande fotboll och inte det minsta underhållande. Snarare extremt taktiskt spel från Frej, som ju är nykomlingar med ambitionen att nå förnyat kontrakt. 18 inspelade poäng och en mittenplacering är ett hittills godkänt resultat.

BP föll som bekant ur Allsvenskan med dunder och brak förra säsongen. Det har tyvärr, för deras del, fortsatt i samma riktning även i år. En relativt oerfaren trupp som inte riktigt ”räckt till” är förmodligen den bästa förklaringen. Trots det insisterar man på att fortsätta spela fotboll längs backen, vilket såklart är trevligt och ett tecken på att man tror på sin filosofi även när det går tungt.

På Vikingavallen har det varit väldigt tighta drabbningar så här långt, mest på grund av hemmalagets spelidé. Man är sällan bollförande, utan backar hem och vilar tryggt på sina defensiva kvaliteter där målvakten Marko Atanackovic är riktigt stabil som sista utpost. Men just idag kan jag mycket väl se att förutsättningarna kräver ett betydligt modigare spel från Frej. Att backa hem mot tabelljumbon BP känns trots allt inte rimligt.

Brommapojkarna kommer att börja ta poäng så småningom. Det är de allra flesta som följer den här serien överens om. Jag kan mycket väl se att det händer ikväll, mot ett hemmalag som kan bli otrygga i att vara bollförande. Oddsen känns någorlunda tilltalande och absolut värda en chans. Ett oavgjort resultat ligger närmast i min bok på Vikingavallens  svårbehärskade underlag.

X2 finns till 1.75 och krysset synas också till fina 3.30 hos bet365