De stora ligorna är snart tillbaka i rullning och så även jag. Mjukstartar efter semestern med ett hörnspel i vår egen Allsvenska och toppmötet på Nya Parken mellan IFK Norrköping v AIK.

Det är supertight i toppskiktet i och med Djurgårdens seger i går. Göteborg, IFK och Elfsborg strax bakom – samtliga med en match mindre spelad. AIK imponerade såklart mot Elfsborg senast, men följde upp med en tung förlust i EL-kvalet tidigare i veckan. Ambitionen och möjligheten att haka på topplagen finns alltjämt kvar dock.

Undertecknad har ”bevakat” Peking på plats vid tre tillfällen under kort tid; Malmö hemma, Göteborg hemma och senast Hammarby borta. Frejdigt anfallsspel har varit och är det genomgående temat i Janne Anderssons lag. Högt presspel och flera vapen längs kanterna har lagt grunden till de offensiva framgångarna.

Det är två lag som går för tre poäng här. Oddset för överspel är lite för snålt, men på hörnmarknaden finns det intressanta odds att syna. Förutsättningarna skapar en god matchbild för att det ska trilla i en del hörnor när två så kapabla lag ställs mot varandra.

IFK går som tåget just nu och lär inte slå av på takten. Mot ett AIK med flera defensiva avbräck bör chanserna att komma runt via kanterna vara goda. Tkalcic ersätter förmodligen Telo som vänsterback. Sämre fötter, men likvärdig speed. Kujovic lär få en hel del inlägg att jobba med.

Över 10 hörnor är taget till 1.80 hos bet365