Äntligen lördag! Dags för Premier League premiär 8/8 och stryktipskupongen är fylld med superintressanta matcher från England och Sverige. Premier League och Championship 2015/2016 ska nu sätta igång samtidigt som vi njuter vidare av spänningen i Allsvenskan som istället tagit klivet över halvtid och närmar sig slutdramatik.

Vi har till denna lördag tagit fram ett stryktipsförslag med 4 helgarderingar och 4 halvgarderingar för 144 kronor och som har 12 rättsgaranti.

Match 1. Chelsea – Swansea (1)

Regerande Premier League mästarna Chelsea, med José Mourinho vid rodret även detta år, välkomnar förra säsongens åtta Swansea. Till denna säsong har Chelsea inte gjort några riktigt stora nyförvärv förutom Radamel Falcao som man hämtat in från Monaco men däremot har man tappat några stjärnspelare som De Bruyne, Mata och Lukaku och dessutom dras anfallaren Diego Costa med skadebekymmer där start på lördag är osäker. Siktet är naturligtvis ändå inställt på att försvara Premier League titeln och man ska börja resan dit med att vinna mot ett Swansea. I Swansea får vi i år se svenskt i nyförvärvet Kristoffer Nordfeldt som senast spelade i Heerenveen. Vi tippar Chelsea som segrare i Premier League öppningen.

Så här såg det ut när Chelsea vann Premier League 2014/2015:

Match 2. Bournemouth – Aston Villa (1x)

Det här blir en mycket intressant match. Bournemouth vann Championship förra säsongen och man har stärkt truppen ytterligare. Bara senaste dagarna har nyförvärv som Lee Tomlin från Middlesbrough och Max Gradel från St Etienne kommit till. Aston Villa var farligt nära att åka ur Premier league i våras och har bara vunnit en av sina sex senaste träningsmatcher inför ligastarten. Vi tror på Bournemouth här men säkrar upp ettan med ett kryss.

Match 3. Everton – Watford (1×2)

Everton var förra säsongen ett mittengäng i Premier league och spelarmaterialet har inte förstärkts nämnvärt med några spelare som innehar stjärnstatus. Chamionship tvåan Watford gästar och deras tränare Enrique Sanchez Flores är mycket förväntansfull inför lördagens fotbollspremiär mot Everton och till förfogande har han en hel del nyförvärv som likt Evertons inte har stjärnstatus men däremot kommer från någorlunda stora klubbar ute i Europa. Everton har favoritskapet i den här matchen men vi tror att den här öppningsmatchen kan sluta lite hur som helst. Helgardering tillämpas!

Match 4. Leicester – Sunderland (1x)

Tuff match väntas mellan förra säsongens bottenharvare i Premier League, fjortondeplacerade Leicester och sextondeplacerade Sunderland. Mycket svårtippad match men Leicester känns som något hetare under försäsongen och i och med hemmamatch bör man ha stor chans till minst oavgjort.

Match 5. Norwich – Crystal Palace (2)

Norwich är tillbaka i högstaligan igen efter en säsong i Championship där man slutade trea senast. Kanariefåglarna som de kallas ska nu i premiären visa gästande Crystal Palace vart skåpet ska stå. Vi tror dock det blir svårt för man möter ett starkt Palace som slutade tia i Premier League och som har fått in ett par nya ansikten i laget under Silly Season perioden. Graham Dorrans och Youssouf Mulumbu fixade man genom fri transfer från West Bromwich och Andre Wisdom har man tagit på lån från Liverpool. Men den största profilen man kammat hem torde vara kantspringaren Robbie Brady från Hull City. Tvåan spikas!

Match 6. Birmingham – Reading (1)

Match i The Championship och Birmingham var här förra säsongen det starkare laget av de två och bör vara också så denna match. Man har spelat bra i träningsmatcherna och vann mot Leicester för några veckor sedan med 2-0 som var en fin skalp och visade att man var på rätt väg inför ligastarten. Nu är det enligt Birmingham bossen Gary Rowett fokus som gäller i matchen mot Reading. Med tillräckligt bra inställning tillsammans med hemmapublikens stöd vinner Birmingham City premiären.

Match 7. Blackburn – Wolverhampton (1×2)

Blackburn mot Wolverhampton, nia respektive sjua i Championship:s sluttabell 2014/2015. Blackburn är enligt förhandstipsen favoriter men vi tror att Wolverhampton kan överraska här. träningsmatcherna har visat att formen är i antågande där man inte förlorat en match under de sex senaste kamperna och Wolvestränaren Kenny Jackett är nöjd över spelarnas engagemang inför seriestarten. Vi helgarderar matchen.

Match 8. Bolton – Derby (2)

Det skiljde tio placeringar mellan de bägge lagen föregående Championship säsong. Derby som var starkast då har ett mäktigt favoritskap i matchen enligt tippare. Derby har imponerat i träningsmatcherna på försäsongen med många vinster och oavgjort mot Villarreal. Dessutom har den nye huvudtränaren Paul Clement nästintill helt skadefritt manskap att välja mellan till matchen. Troligaste scenariot är enligt oss att matchen slutar med bortaseger.

Match 9. Brentford – Ipswich (1×2)

Härlig match väntas mellan två av förra säsongens topplag i Championship där Brentford slutade femma och Ipswich Town slutade sexa. Vi analyserar inte vidare här utan nöjer oss med att helgardera denna match så är vi på den säkra sidan. 😉

Match 10. Charlton – Queens PR (12)

CPR är favoriter mot hemmalaget Charlton trots att man var sämst i Premier league förra säsongen, och sanningen är att QPR emellanåt var ett ganska bra lag där det tillslut fattades åtta poäng upp till Aston Villa ovanför nedflyttningsstrecket. Charlton ett mittenlag i Championship väntas få det tufft mot ett tidigare Premier league lag men vi vågar inte räkna bort dem med spel på hemmaplan och premiärnerver som spelar in så vi garderar tvåan med en etta.

Match 11. Hull – Huddersfield (1)

Liknande situation men större avstånd som förhållandet i föregående match. Hull hamnade precis under strecket i Premier league o ramlade ner i Championship och tar nu emot Huddersfield Town placerad på plats sexton senast. Hull ska bara vinna den här premiärmatchen och ettan spikas.

Match 12. Falkenberg – Helsingborg (1x)

Mycket känslor, hjärta och kämpa förväntas i matchen mellan Falkenberg och Helsingborg. HIF tränaren Henrik Larsson möter sitt förra lag Falkenberg som visat upp urstarkt hemmafacit tidigare och segern mot IFK Göteborg i senaste hemmamatchen visade man återigen att man är svårslagna på hemmaplan. Även Helsingborg lär få det tufft så vi sätter en halvgardering i mötet.

Match 13. Häcken – Gefle (1×2)

Avslutningsvis på denna stryktipskupong har vi en oerhört tuff kamp att vänta tror vi. Häcken är kraftigt favorittippat men det är trots allt bara två placeringar som skiljer lagen åt i Allsvenskan. Och vi ser istället att matchen kan sluta hur som helst. Vi har sparat en helgardering till Häcken – Gefle och hoppas här att matchen inte slutar med hemmaseger för att kamma hem en vinst med lite mer pengar i pengapåsen.

Återigen…äntligen lördag! Lycka till!