Det ser väldigt hemmabetonat ut på veckans stryktips men det är väldigt tidigt in på den engelska säsongen för att tolka hur bra lagen lyckats med försäsong, skador och nyförvärv.

Vårt stryktipsförslag bygger på det reducerade systemet R-4-4-144, vilket innebär 4 helgarderingar och 4 halvgarderingar för 144 kronor. Systemet har 12 rättsgaranti. Får du 13 rätt på ramen så är det minst 12 rätt på en utskriven rad.

Stryktipsförslag vecka 33

Match 1. Sunderland – Norwich (1×2)

H: Sunderland fick en mardrömsstart bort mot Leicester senast och hade nog glömt vad Premier League och bortaplan innebär under uppehållet. Man var verkligen inte med i matchen och låg under med 3-0 redan efter 30 minuters spel. Därefter stod man upp hyfsat bra och har skaffat en del intressanta nyförvärv den här säsongen. Man har inte en så stor budget och har därför fått värvat smart. Dick Advoocat får ses som ny manager även om han ledde laget några matcher i våras. Sebastian Coates (Mittback), Adam Matthews (Högerback), Jeremain Lens (Forward) och Younes Kaboul (Mittback, Tottenham) är de mest kända namnen som kritat på för klubben. Jeremain Lens är en otroligt snabb forward från Dynamo Kiev och det ska bli intressant och se vad han kan göra den här säsongen. Han tillsammans med Defoe lär kunna skapa oreda på topp men man får se till att få ordning på försvarsspelet. Man var väldigt ojämna förra säsongen och opålitliga hemma.

B: Tung start i Premier League för Norwich som åkte på torsk med 1-3 hemma i premiären mot Crystal Palace. Man vann skotten i den matchen och hade även ett stor bollinnehav (67% – 37%). Så lite orättvist var det även om Palace spelade smart. Nu kommer man möta ett öppnare försvar och kanske kan man själva backa hemma och fixa 3 poäng här på kontring. Den här matchen känns väldigt oviss och kan sluta lite hur som helst. Vi väljer att helgardera.

Match 2. Swansea – Newcastle (1)

H: Swansea såg riktigt bra ut i premiären borta mot Chelsea (2-2). Även om Chelsea fick en man utvisad så var spelet jämnt när man var lika många på planen. Jonjo Shelvey dominerade mitten mot fabregas och matic. Swansea slutade 8 förra säsongen och kanske kan man förbättra sig det här premier league året även om konkurrensen är stenhård. Man har legat relativt lågt under silly season. Franck Tabanou från St Etienne har hämtats in för 5 miljoner pund. Annars har man fått behålla truppen. Vi tror att man vinner över ett rörigt Newcastle.

B: Ni minns kanske fjolårssäsongen där Newcastle inledde ok men sen rasade i tabellen och var så nära på att ramla ur. Nu fixade man nytt kontrakt men det kommer bli en jobbig höst och vår för skatorna. Man mäktade endast med 3 skott på mål i premiären hemma mot Southampton. Vi tror att man kommer få svårt här. Se upp med Cissé på topp.

Vi spikar ettan!

Match 3. Tottenham – Stoke (1)

H: Gjorde det bra borta mot United men fick se sig besegrade till slut med 1-0 efter ett självmål av annars duktige Kyle Walker. Man försökte vårda bollen hela matchen och hade ett eget spel längs med backen. Paulinho och Holtby är några av de mer kända namnen som har lämnat, annars är truppen i princip intakt. Kevin Wimmer (mittback) har hämtats in från tyska Köln men satt på bänken i premiären. Hemma är man normalt sett starka och man bör vinna här.

B: Stoke torskade i matchens slutskede hemma mot Liverpool vilket måste kännas bittert. Ny tuff uppgift här och det kommer så klart bli svårt. Stoke är alltid ett mycket bättre hemmalag än bortalag. Det har varit stor karusell på transfermarknaden den här sommaren och det kanske tar ett tag innan Mark Hughes får ordning på sina mannar. Xherdan Shaqiri (Inter), Ibrahim Afellay (Barcelona), Moha El Ouriachi (Barcelona), Glen Johnson (Liverpool) och Marco van Ginkel (Lån Chelsea) tillhör de mest kända namnen. Vi tror dock inte att man räcker till här.

Vi spikar ettan!

riskfritt spel

Match 4. Watford – West Bromwich (1×2)

H: 2-2 borta mot Everton är riktigt starkt men man var verkligen utspelade långa stunder på Goodison Park. Överkomligare motstånd nu men frågan är hur mycket man kommer öppna upp sig bakåt när man nu måste gå framåt på sin hemmaplan för 3 poäng.

En hel del nyförvärv har det blivit i sommar men dock inga större namn.

Sebastian Prodl Werder Bremen
Giedrius Arlauskis Steaua Bucharest
Matej Vydra Udinese
Jose Holebas AS Roma
Etienne Capoue Tottenham Hotspur
Valon Behrami Hamburg
Allan Nyom Udinese
Miguel Britos Napoli
Jose Manuel Jurado Spartak Moscow
Steven Berghuis AZ Alkmaar

Viktigt med bredd i Premier League och frågan är om man kommer lyckas hänga kvar den här säsongen. Vad tror ni? Kanske 3 poäng mot west brom på Lördag är en bra början.

B: West Bromwich hade inte mycket att säga till om i Premiären hemma mot Manchester City. Förlust med 0-3 där siffrorna kunde blivit ännu större. En del nyförvärv har det blivit men inga tyngre namn.

Rudy Gestede, Blackburn
Carlton Cole, West Ham (fri transfer)
James Wilson, Manchester United (lån)
Michail Antonio, Nottingham
Sammy Ameobi, Newcastle (fri transfer)
Keiran Trippier, Burnley
Neil Taylor, Swansea
James Chester, Hull

Ska bli spännande att se vad Carlton Cole kan göra på topp som en gång fostrats i Chelsea.

Watford kan passa rätt så bra om man får backa hemma och kontra. Svårt att säga hur det här slutar och en helgardering är på sin plats.

Vårt tips, helgardering

Match 5. West Ham – Leicester (1×2)

H: West Ham med nye Managern Slaven Bilic stod för största skrällen i den första omgången av Premier League genom att besegra Arsenal med 2-0 på Emirates. Det hade nog ingen räknat med och man såg väldigt bra ut bakåt och oroade i sina omställningar. Man har haft rätt stor spelaromsättning under Silly Season där det kändaste och kanske bästa nyförvärvet är ett lån av Carl Jenkinson från Arsenal. Möter tufft motstånd i Leicester som har väldigt bra form.

B: Inledde säsongen lika bra som man avslutade den förra. Det såg ett tag kört ut för Leicester men man reste sig rejält på slutet och tog flera raka segrar och räddade nytt kontrakt. I första omgången rivstartade man och gjorde 3 mål på Sunderland inom de 30 första minuterna. Ny tränare i Claudio Ranieri som tidigare tränat Chelsea i Premier League. Ska bli spännande att se vad den 63-årige italienaren kan hitta på. Man är svårslagna och lär ge West Ham en match här.  Vi håller det öppet.

Vårt tips, helgardering

Match 6. Derby – Charlton (1)

H: Derby inledde premiären med att spela 0-0 borta mot Bolton. En tuff start där man gick för 3 poäng. Enligt oddssättarna så är man för första gången på 20 år seriefavoriter till att vinna The Championship. Största rivalen ser ut att bli Middlesbrough. Men då måste man vara med från start och bärga 3 poäng här.

B: Vinst över QPR med 2-0 hemma i premiären gav mersmak. Charlton ser vassa ut framåt och kommer förmodligen hålla till på övre halvan. Man har i princip ett helt nytt lag på pappret och det kan ta ett tag innan man spelat ihop sig. Tuffare motstånd nu och vi tror inte att man räcker till här.

Vi spikar ettan!

Match 7. Fulham – Brighton (1×2)

H: En hel del omsättning i spelartruppen under sommaren. Inga större kända namn men ska bli kul att se hur den unga U-21 landslagsspelare Luke Garbutt klarar sig som kommer på lån från Everton. Han fick dock inte plats i startelvan i premiären (0-0 borta mot Cardiff). Svårt motstånd i Brighton som har fin form.

B: 5 raka segrar om man inkluderar träningsmatcherna. Slog svåra Nottingham med 1-0 i premiären och ser fortsatt bra ut. Kan mycket väl vinna här och därför tar vi med tvåan på vårt stryktipsförslag.

Vårt tips, helgardering

Match 8. Ipswich – Sheffield Wednesday (1x)

H: Laget slutade 6:a förra säsongen och nådde på så vi Play Off. Där förlorade man mot Norwich och målsättningen måste vara en topp 6 placering även under 2015/16. Premiären gav 2-2 mot Brentford och hade kanske mer att önska men nu spelar man på hemmaplan där man normalt sett är väldigt starka.

B: Vann premiären hemma mot Bristol City med 2-0 där målen kom i den andra halvleken. Segern kändes aldrig riktigt hotad men motståndet är värre nu. Kan kanske klara ett kryss. Vi tror att halvgardering med hemmafavör räcker långt.

Vårt tips, 1x

Match 9. Middlesbrough – Bolton (1)

H: Är tillsammans med Derby tippad av oddsbolagen som favoriter att vinna The Championship 2015/16. Fick en liten knackig start genom att spela oavgjort mot nykomlingen Preston i premiären. Inget annat än 3 poäng räknas på Riverside Stadium.

B: Bortalaget har två härliga nyförvärv på topp den här säsongen. Eidur Gudjohnsen och Emilie Heskey anländer till hemmaarenan Macron Stadium och det blir ett minst rutinerat anfallspar på topp med förflutet i både Chelsea och Liverpool och antalet landskamper i bagaget. Kommer dock få svårt att rå på Boro här.

Vårt tips, säker etta!

Match 10. MK Dons – Preston (1x)

H: MK Dons visade i premiären att man blir att räkna med som nykomling. Man vann tämligen enkelt på bortaplan mot Rotherham med segersiffrorna 4-1. Tror att man kommer följa upp med ytterligare en vinst här då man nu har hemmaplan.

B: Spelade 0-0 mot seriefavoriten Middlesbrough i den första omgången vilket var starkt. Man såg stabila ut bakåt och kommer inte bli något strykgäng den här säsongen. Kanske kan man fixa ett kryss här och vi väljer att gardera matchen.

Vårt tips, 1x

Match 11. Nottingham – Rotherham (1)

H: Förlorade premiären och lär vara revanchsuget här då hemmaplan väntar. Förra säsongen var väldigt svajig men laget har egentligen potential att sluta topp 10. Matt Mills, Jamie Ward och Daniel Pinillos är fullt godkända nyförvärv. Här möter man överkomligt motstånd och vi spikar utan att tveka.

B: Förlorade premiären mot MK Dons stort och det såg allt annat än bra ut. Hade svårt att hänga kvar förra säsongen och kommer få det svårt även i år då truppen inte förstärkts nämnvärt. Säkraste matchen på Stryktipset.

Vi spikar ettan!

Match 12. Gif Sundsvall – Örebro (1x)

H: Viktig match för båda lagen. Vid vinst för Sundsvall så skakar man av sig Örebro och slipper bli indragna i bottenstriden. Giffarna har riktigt dåligt facit hemma i år där man endast mäktat med 1 seger på 9 försök.

B: Örebro spelar med kniven mot strupen i varenda match nu och 3 poäng skulle vara oerhört viktigt i kampen om nytt kontrakt. Formen är dock väldigt svag. 3 raka förluster och ingen vinst på de 9 senaste matcherna. Kanske kan man klara oavgjort.

Vårt tips, 1x

Match 13. Malmö FF – Gefle (1)

H: Fin form och Champions League kval mot Celtic väntar. Enda frågetecknet här är att matcherna duggat tätt sista tiden. Kan man motivera sig mot Gefle som har allt att vinna och kan spela utan press?

B: Förlorade snöpligt mot Elfsborg senast (2-3). Dessförinnan god form och ligger stabilt till i mitten av tabellen. Är helt okej på bortaplanen och brukar kunna bjuda upp till kamp när man möter skånepågarna. Fördel Malmö men vi tar med krysset på kupongen.

Vårt tips, 1x

stryktipsförslag vecka 33

 

Kommentarer om Stryktipsförslaget

– Observera att det är 13 miljoner i Jackpot på Stryktipset

– R-4-4-144 spelas med 12 rättsgaranti.

– Säkraste matchen tror vi Nottingham är hemma mot Rotherham

– Skrällen står Norwich för borta mot Sunderland.

– Ta hjälp av tabellen till höger genom att syna vilka skador de olika lagen har i Premier League.

Hur tippar ni på stryktipset? Kommentera gärna var skrällen hamnar och vilken match ni tar ut som veckans säkraste. Gärna med motivering!

– Ja då ses vi på Lördag nånstans..

/Älska Premier League!