Dagen för ödesmatchen på Friends Arena är här. Ryssland skuggar ju, som bekant, endast en poäng bakom och kommer förmodligen inkassera ännu en seger ikväll. Sverige måste med andra ord vinna för att fortsatt kontrollera andraplatsen, och därmed ha allt i egna händer inför resterande matcher. I kvällens match riktar jag in mig på hörnmarknaderna.

Österrike har gått som tåget så här långt. Obesegrad gruppetta och endast en poäng ifrån en EM-biljett i Frankrike nästa sommar. Läget är väldigt gynnsamt och man äntrar alltså planen utan större press på sina axlar.

Skillnad råder i det svenska lägret. Det kommer att krävas en helhjärtad insats och förmodligen en del flyt för att besegra detta Österrike, trots hemmaplan. Insatsen mot Ryssland var under all kritik och kvalitén måste definitivt höjas.

För visst finns det kapacitet nog att slå Österrike, utan tvekan. Men att bortalaget är nöjda med kryss behöver inte betyda att uppgiften blir enklare. Österrike har endast släppt in två mål hittills och fokus lär i första hand riktas mot det defensiva arbetet, med lägre utgångspositioner än normalt. Sverige kan få det tufft att bryta igenom, åtminstone inledningsvis.

Matchbilden och förutsättningarna öppnar för svenskt bollinnehav och attacker längs flankerna – med inlägg på Zlatan och Berg inne i boxen. Därför är hörnmarknaderna extra intressanta i en sån här match – där Sverige måste vinna, där Sverige måste framåt redan från start. Om ett oavgjort resultat står sig en bra bit, vilket inte är helt osannolikt, ska Sverige ha mycket goda chanser att samla på sig ett gäng hörnor här.

Hörnlinan på Sverige är satt på 5,5 och oddset innehåller en hel del värde. Ett mycket bra spel på förhand,  åtminstone i min bok.

Sverige över 5.5 hörnor finns till 1.83 hos bet365